Lasconi va fi retrasă din cursa prezidențială de USR pe fondul sondajelor dezastruoase

În interiorul Uniunii Salvați România (USR) a avut loc un nou scandal, pe măsură ce partidul se pregătește să o retragă pe Elena Lasconi din cursa pentru alegerile prezidențiale. Decizia ar urma să fie luată în următoarele săptămâni, potrivit unor surse din interiorul formațiunii. Această mișcare vine pe fondul unor sondaje îngrijorătoare, care o plasează pe Lasconi la doar 6% din intențiile de vot, foarte aproape de controversata Diana Șoșoacă.

În culisele USR, se pare că adevărata putere este deținută de gruparea formată din Cătălin Drulă, Dan Barna, Cristian Ghinea și Vlad Botoș, care conduce de facto partidul. Deși Elena Lasconi a fost promovată ca un candidat de fațadă, în realitate, ea pare să fie un președinte temporar, plasat în fruntea USR într-un moment de criză, marcat de lipsa unor lideri puternici și carismatici.

Motivul retragerii lui Lasconi ar fi legat de temerile conducerii că, dacă va continua în cursa prezidențială, USR riscă să nu mai atingă pragul electoral la alegerile parlamentare. Surse din interiorul partidului susțin că liderii USR consideră că menținerea lui Lasconi în cursă ar putea duce la un dezastru electoral, subminând șansele partidului de a rămâne o forță relevantă pe scena politică.

USR se confruntă cu o scădere a popularității, iar rezultatele de la alegerile locale au aruncat partidul spre irelevanță. Retragerea lui Lasconi ar putea fi o încercare de a salva partidul de la un eșec total, însă va ridica, fără îndoială, întrebări cu privire la stabilitatea și unitatea formațiunii.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *