A fost o mare greșeală

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, referitor la protestul mascat la care au recurs piloții de la Tarom, că a fost o mare greșeală ca oamenii să fie lăsați să aștepte și să doarmă în aeroport. Șeful Executivului a spus că greva trebuia anunțată pentru ca toți clienții companiei să fie pregătiți.

„A fost o mare greșală față de client, față de români pentru că trebuie să anunți. E dreptul fiecăruia să facă grevă anunțată. Dar nu am niciun drept, nici eu, nici nimeni să recurgem la un astfel artificiu astfel încât să punem oamenii pe drumuri sau să doarmă în aeroport, așa cum am văzut în imagini.

Cred că a fost o scăpare și sper ca cei care s-au implicat în acest lucru să-și dat seama în acest moment că nu e abordarea corectă într-un stat dezvoltat și democratic”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Ce au câștigat piloții după greva de luni, când mai multe zboruri au fost oprite

Mai mulți piloți Tarom au refuzat luni să zboare, invocând probleme medicale, ceea ce a dus la anularea majorității curselor operate de compania sa stat. Ei au reclamat salariile mici în comparație cu celelalte linii aeriene.

Greva nedeclarată a piloților de la Tarom s-a încheiat marți, după convenirea unui set de măriri salariale cu conducerea companiei.

În urma negocierilor, s-a ajuns la o înțelegere prin care se va acorda o mărire de 1.500 de euro în etape pentru piloți, prima tranșă fiind promisă în acest an. De asemenea, compania va mări imediat diurna externă la 240 euro pentru pilotul comandant și 200 euro pentru copilot.

 

 

 

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *