BEC a câștigat la ÎCCJ

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis miercuri, 10 iulie, recursul Biroului Electoral Central împotriva hotărârii Curții de Apel București prin care se dispunea soluționarea unor cereri ale REPER pentru renumărarea voturilor din unele secții de votare.

Soluția pe scurt: „Admite recursul declarat de Biroul Electoral Central împotriva sentinței nr. 1188/2024 din 28 iunie 2024 pronunțate de Curtea de Apel București – Secția a IX-a contencios administrativ și fiscal, casează în parte sentința și, rejudecând, respinge acțiunea în totalitate. Definitivă.”

În urma soluționării recursului, BEC a putut declara încheiat procesul electoral pentru alegerile locale, rezultatele finale fiind transmite pentru publicare în Monitorul Oficial.

Manipularea lansată de REPER

În urmă cu aproape două săptămâni, REPER, partidul lui Dacian Cioloș, anunța că instanța a obligat BEC să dispună renumărarea voturilor din mai multe județe. Susținerile REPER erau însă false, instanța obligând BEC să soluționeze – fie pozitiv, fie negativ – unele cereri de renumărare depuse de partid.

Trebuie precizat și faptul că partidului REPER îi lipseau 134.000 de voturi pentru a atinge pragul electoral, iar cererile de renumărare nu se refereau la fraude de amploare, ci la lipsa unor zeci de presupuse voturi în câteva secții.  Practic, nicio renumărare nu ar fi putut duce la recuperarea unui număr atât de mare de voturi, de la 3,74% la 5%.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *