‘E nevoie de cineva care să aibă un rol, să fie un model, să încurajeze anumite domenii în societate’

Mihaela Geoană, soția lui Mircea Geoană, a discutat despre posibilitatea ca acesta să candideze la președinția României și despre rolul său ca potențială Primă Doamnă. Ea a subliniat că va rămâne aceeași persoană, indiferent de decizia soțului sau de opțiunea alegătorilor. Mihaela Geoană a evidențiat, în podcastul Ilincăi Vandici, importanța unui rol activ și modelator al Primei Doamne, în special în promovarea valorilor societății civile și sănătății.

Mihaela Geoană a menționat că este pregătită să susțină orice decizie va lua soțul ei privind o eventuală candidatură. Ea a declarat că rolul de Primă Doamnă implică responsabilități majore, inclusiv implicarea în proiecte sociale și culturale care să sprijine comunitatea. Cu toate acestea, Mihaela a subliniat că prioritatea sa va rămâne familia și munca în domeniul sănătății, arătând că poziția de Primă Doamnă ar fi o extensie naturală a eforturilor sale de până acum.

În plus, Mihaela Geoană a discutat despre viziunea ei pentru acest rol, accentuând că dorește să fie un exemplu pozitiv pentru femeile din România. Ea consideră că Prima Doamnă ar trebui să aibă o prezență activă și vizibilă în societate, promovând inițiative care să îmbunătățească viețile românilor. Ea a concluzionat că este pregătită să îmbrățișeze provocările acestui rol dacă soțul său va decide să candideze și va câștiga alegerile.

„În primul rând, cum Mircea a spus-o de atâtea ori, el are un job de făcut, de terminat, pe care îl va termina în curând și atunci va spune care sunt planurile lui de viitor. Așa cum spunea și el, toată viața a construit, a pus umărul, a pus tot ce a știut el mai bine pentru ca țara asta să fie mai bine, să se ridice vizele, să intrăm în Uniunea Europeană, să intrăm în NATO. Așa cum la NATO își face treaba foarte bine și va continua să facă tot ce poate el pentru țara lui, asta e clar.

Iar eu…cred că poți să faci bine și poți să fii tu însuți în orice poziție și nu e nevoie de nicio platformă mai mică sau mai mare, eu o să fiu tot cea care sunt indiferent de decizia lui, de opțiunea alegătorilor dacă va fi să fie.

Noi nu avem această titulatură de Prima Doamnă, adică nu există ca job, ca să zic așa, nu e prevăzut nicăieri. Este în Statele Unite ale Americii, care are asistent, care are un birou, care are activități programate. În Europa nu știu să existe asta. Dar bineînțeles că fiecare persoană își croiește rolul așa cum crede ea, cum știe, cum se pricepe.

În România probabil că a fost acea amintire, umbră a Elenei Ceaușescu și poate că multe dintre soțiile de președinți au fost rezervate sau absente sau… Cred că au trecut foarte mulți ani de atunci și cred că e nevoie de cineva care să aibă un rol, să fie un model, să încurajeze anumite domenii în societate, cum e societatea civilă, cum sunt normele astea de a-ți crește copiii, de alimentație sănătoasă, de a face sport, sunt atâtea teme care ar ajuta societatea în sine. Sunt sigură că rolul ăsta se va modifica. Vedem ce ne rezervă viitorul”, a mai spus Mihaela Geoană.

Mircea Geoană a cerut la OSIM înregistrarea mărcii „MIRCEA GEOANĂ 2024 PREŞEDINTE”. Potrivit site-ului OSIM, Mircea Geoană a depus pe 28 iunie două solicitări de înregistrare a mărcii, cu două reprezentări grafice diferite. Ambele cereri au statusul „în aşteptare”.

 

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *