Marcel Ciolacu face în România ceea ce fac și eu în Spania

Premierul spaniol Pedro Sanchez a susținut un discurs la Internaționala Socialistă, alături de Marcel Ciolacu. Sanchez a lăudat măsurile luate de Guvernul din România, susținând că ”Marcel face în România, așa cum fac și eu în Spania”.

”Acest continent, Europa, a învățat dintr-un trecut tragic să apere pacea și dialogul, să înțeleagă alte culturi și civilizații, să lupte împotriva nedreptății și inegalității și să conducă lumea în marea cauză a secolului al 21-lea, egalitatea dintre bărbați și femei. Astăzi, cum a spus Marcel, pacea este amenințată de războaie la porțile Europei în Ucraina, dar și în Orientul Mijlociu, în Gaza, și nu mai putem considera de la sine înțelese progresele pe care le-am crezut consolidate, deoarece riscul de regres este real. Este foarte real, din nefericire.

Trebuie să acționăm cu determinare și cu loialitate față de principiile noastre, principiile și valorile familiei social-democrate. Trebuie să ne consolidăm democrația și să îi punem la dispoziție instrumentele necesare pentru a lupta împotriva celor care polarizează și distrug societăți prin minciună, înșelătorie și, firește, dezinformare. Paradoxul acestui moment istoric, dragi prieteni, este că niciodată până acum ideologia și propunerile și valorile și principiile noastre nu și-au dovedit atât de limpede succesul ca acum, în fața acestei serii de crize cu care ne-am confruntat, pandemia, criza energetică și așa mai departe. Prin urmare, trebuie să transformăm această victorie morală într-o victorie reală, deoarece aceasta este calea pentru a opri extrema dreaptă să guverneze, așa cum face Marcel în România și, firește, cum fac eu în Spania.

Sanchez: Marcel Ciolacu face în România, cum și eu fac în Spania

Dar nu este vorba despre a avea dreptate. Este vorba despre a câștiga, despre a câștiga alegeri. Însă nu doar a câștiga în lupta de idei, cum am menționat mai devreme, ci și în bătălia acțiunilor concrete: de pildă, creșterea salariului minim pentru lucrătorii noștri, consolidarea statului social, așa cum face Marcel în România și cum fac eu în Spania, progresele în domeniul drepturilor și libertăților, protejarea și grija față de serviciile publice. Nu există niciun antidot mai bun față de populismul reacționar decât un guvern care se ocupă de problemele reale ale popoarelor noastre. Aceasta este, cred eu, calea pentru a combate frustrarea și furia din care ceilalți se hrănesc.

Astăzi, avem totuși motive de speranță. Multe dintre partidele noastre au făcut progrese la ultimele alegeri europene. În Turcia, prietenii noștri au obținut rezultate excelente la alegerile locale. Felicitări! Și chiar în această săptămână, Partidul Laburist și Keir Starmer au pus capăt celor 14 ani de guverne conservatoare cu o victorie zdrobitoare. Cred că aceasta este o veste nemaipomenită și o mare bucurie pentru progresiștii de pe întregul continent.”, a spus Pedro Sanchez.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *