În noiembrie vom avea Planul Urbanistic General. Am stopat dezvoltarea sălbatică

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că, în luna orctombrie, va fi gata prima variantă a noului Plan Urbanistic General, care va reglementa dezvoltarea urbanistică pentru următorii ani. ”Am stopat cât de cât dezvoltarea asta sălbatică”, a afirmat Nicuşor Dan, sâmbătă, la Prima TV, dar a apreciat că în continuare se dau autorizaţii de construcţie ilegale, informează News.ro.

”Traficul din Bucureşti vine din dezvoltarea asta urbană, sălbatică, scăpată de sub control în ultimii 20 de ani. Un lucru bun pe care l-am făcut a fost că am stopat cât de cât dezvoltarea asta sălbatică şi am lucrat la Planul Urbanistic General şi încercăm să reglementăm tot ce se va întâmpla în dezvoltarea urbanistăcă în Bucureşti, în următorii 10-15 ani”, a declarat, sâmbătă, Nicuşor Dan, la emisiunea Insider politic de la Prima TV.

Acesta a explicat că au existat 8 ani de blocaje.

”Avem PUG din 2000. În 2013 s-a semnat contractul pentru noul PUG, s-au făcut nişte studii şi în 2014 s-a blocat totul şi nu s-a mai continuat până în 2022 când am reuşit să descâlcim toată situaţia juridică. De atunci s-au făcut toate studiile şi acum am început să discutăm de regulament şi planşa de reglementare (…) Probabil că undeva în octombrie o să avem o primă variantă a Planului Urbanistic General”, a precizat primarul general.

Întrebat dacă se mai construieşte haotic în Bucureşti, Nicuşor Dan a explicat: ”Da, chiar şi în mandatul meu, pentru că primarul municipiului dă autorizaţii pe 7% din suprafaţa oraşului şi pe restul teritoriului dau autorizaţii primarii de sector, multe din ele ilegale. Chiar acum în timp ce vorbim. Şi există nişte instituţii, Inspectoratul de Stat în Construcţii, prefectul, Parchetul, care nu îşi fac treaba pe urbanism. Corupţia este evidentă, o vedem cu ochiul liber”.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *