De ce nu răspunde (aproape) niciodată la telefon

Primarul general Nicuşor Dan susţine, în contextul în care i s-a reproşat că nu răspunde la telefon, că în acest moment primeşte cu 80% mai puţine telefoane decât în urmă cu patru ani. De altfel, ca să-l invite la congresul USR, Elena Lasconi a ținut să-i transmită public numărul de telefon de pe care îl va suna, ca să fie sigură că-i și răspunde.

”La începutul mandatului, oricine avea orice fel de problemă suna primarul general să o rezolve. De la copaci la orice fel de problemă. Numărul de apeluri depăşea capacitatea mea de a rezolva şi problemele acelea, şi altele care erau curente”, a spus Nicuşor Dan, la Prima TV. Primarul Capitalei a admis că primeşte telefoane şi de la politiceni, dar toate legitime. ”Nimeni nu-mi cere să dau două etaje în plus, ci doar ca să mă uit la o anumită problemă. E firesc. Şi eu fac asta”, a recunoscut Nicuşor Dan.

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a vorbit, în emisiunea Insider politic, difuzată la Prima TV, despre acuzaţia potrivit căreia nu le răspunde altor lideri politici la telefon.

”Ăsta este semnul când conduci o administraţie nefuncţională: la începutul mandatului, oricine avea orice fel de problemă suna primarul general să o rezolve. De la copaci la orice fel de problemă. În momentul acesta, oamenii ştiu că există nişte directori, care au nişte responsabilităţi şi sună acolo. În momentul acesta, primesc cu 80% mai puţine telefoane decât primeam la începutul mandatului. Oamenii ştiu la cine să sune ca problemele să se rezolve fără să mai treacă pe la primarul general. La începutul de mandat a fost dificil. Numărul de apeluri depăşea capacitatea mea de a rezolva şi problemele acelea, şi altele care erau curente. Acum e mult mai bine”, a precizat Nicuşor Dan.

Mă sună și politicieni

Nicuşor Dan a mai fost întrebat dacă politicenii îl sună pentru a face trafic de influenţă.

„Nu l-aş numi trafic de influenţă, ci rezolvări de probleme administrative. Desigur, primesc, dar toate legitime. Nimeni nu-mi cere să dau două etaje în plus, ci doar ca să mă uit la o anumită problemă. E firesc. Şi eu fac asta”, a spus Nicuşor Dan.

Întrebat dacă problemele se rezolvă după asemenea telefoane, primarul general a răspuns: ”Da, în general, da”.

”De exemplu, acum 10 zile am sunat-o pe doamna Turcan (ministrul Culturii – n.r.) ca să accelereze o procedură de clasare a unui imobil făcut de marele arhitect francez Galleron, cel care a făcut Banca Naţională şi Ateneul, care risca să fie demolat. Şi m-a ajutat”, a adăugat Nicuşor Dan.

Întrebat dacă aceste telefoane nu arată, de fapt, slăbiciunea instituţiilor, primarul general a răspuns: ”Ba da. Noi avem un stat cu instituţii în mare parte nefuncţionale”.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *