Candidatul PSD la prezidențiale să fie membru de partid, nu independent

Candidatul pentru Președinția României să fie membru de partid, nu independent, spune secretarul general al social-democraților, Paul Stănescu. El afirmă că la congresul partidului va fi validat candidatul PSD la alegerile prezidențiale. „Ce îmi doresc eu de la PSD – candidatul pentru Președinția României să fie membru de partid. (…) Eu, ca simplu membru de partid, nu aș accepta (varianta susținerii unui independent-n.r.). (…) partidul validează o candidatură, că e membru de partid sau din afara partidului, dar președintele partidului are și el o opțiune personală. Dacă vrea să fie candidat, trebbuie să fie validat de partid”, spune Paul Stănescu.

Secretarul general al PSD spune că în perioada următoare va fi o ședință a Consiliului Politic Național, care va convoca congresul partidului.

Referitor la un tandem președinte-premier PSD-PNL, el spune că nu a fost o discuție concretă, dar „în politică e posibil aproape orice”.

Coaliția a decis ieri data alegerilor prezidențiale

Primul tur al prezidențialelor va avea loc pe 24 noiembrie, iar turul doi pe 8 decembrie, au decis, joi liderii coaliției. Alegerile parlamentare vor avea loc pe 1 decembrie. Coaliția de guvernare a finalizat discuțiile pe marginea calendarului electoral pentru alegerile prezidentiale si parlamentare.

„Astfel, ținând cont și de opiniile exprimate de celelalte formațiuni politice, reprezentanții Coaliției au fost în consens în ceea ce privește organizarea alegerilor prezidențiale, dupa cum urmează: primul tur în data de 24 noiembrie, al doilea tur în data de 8 decembrie”, potrivit unui comunicat de presă.

De asemenea, s-a ajuns la un numitor comun pentru organizarea alegerilor parlamentare în data de 1 decembrie.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *