Se cere inclusiv ieșirea de la guvernare

Liberalii se reunesc în ședința Biroului Permanent Național al PNL, o ședință care vine într-un context extrem de tensionat. Liderul PSD și premier, Marcel Ciolacu, a trecut peste coaliție și a inițiat consultări cu toate partidele pentru a stabili data alegerilor prezidențiale.

Surse din ședința PNL ne-au precizat că mai mulți lideri ”s-au răcorit puternic împotriva PSD”. Liderii PNL au cerut atenție foarte mare la colaborarea cu cei de la PSD, asta pentru că au văzut și la alegerile locale că ”PSD-iștii luptă cu toate armele”.

Mai mult, Florin Cîțu, dar aprobat și de alți grei ai PNL, au cerut ieșirea de la guvernare și separararea totală de cei de la PSD.

În urma tuturor discuțiilor, conducerea PNL a primit mandatul de a merge la negocieri cu PSD pentru a solicita organizarea alegerilor prezidențiale în luna decembrie. De asemenea, coaliția nu se va rupe și se va continua în actuala formulă cel puțin până după alegerile prezidențiale.

A picat ipoteza candidatului comun

În acest moment, ipoteza unui candidat comun la alegerile prezidențiale a picat definitiv.

Liberalii recunosc că au existat discuții anterioare în februarie pentru a susține un candidat comun PNL-PSD la prezidențiale, dar aceste negocieri au eșuat din cauza declarațiilor făcute de PSD la Sâmbăta de Sus. Ruptura a pornit de la PSD, când au declarat că vor merge cu un candidat separat de PNL, potrivit surselor politice.

În ciuda faptului că un candidat comun nu va exista, s-a sugerat că va exista probabil o susținere reciprocă între PNL și PSD pentru candidatul din turul al doilea al alegerilor prezidențiale. De asemenea, Ciucă nu exclude o discuție cu USR pentru susținerea unui candidat PNL în turul al doilea.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *