Guvernul le închide și ultima ‘portiță’

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că se va modifica legislația privind interzicerea păcănelelor în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori. Patronii de săli de jocuri foloseau o ”portiță” din lege și raportau localitatea în care activau la una mai mare.

”Aducem clarificări importante legislației pentru interzicerea păcănelelor în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori. Practic, închidem o portiță folosită de cei care încercau să ocolească legislația din domeniul jocurilor de noroc.”, a spus Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

Ce prevede legea în prezent

Legea jocurilor de noroc nu va mai permite funcționarea păcănelelor în localităţile care au sub 15.000 de locuitori, și va mări amenzile substanţial.

„Spațiul propus, dacă are amplasate mijloace de joc de tip slotmachine astfel cum sunt acestea definite în art. 10 alin. (1) lit. e) din OUG 77/2009, trebuie să se afle într-o unitate administrativ teritorială cu o populație mai mare de 15.000 de locuitori. Dovada numărului de locuitori se face prin adeverință eliberată de primăria în a cărei rază teritorială se află spațiul propus”, se precizează în proiectul de lege.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *