SURSE De ce a luat Marcel Ciolacu decizia care dinamitează coaliția de guvernare

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că, vineri, era ultima zi în care se putea emite Hotărârea de Guvern pentru a stabili data alegerilor prezidențiale. Pentru că cei de la PSD și PNL nu au ajuns la un acord, Ciolacu a decis să cheme toate partidele politice la consultări pentru a stabili de comun acord data alegerilor prezidențiale.

Marcel Ciolacu le-a explicat celor din PSD faptul că nu va mai exista nicio ședință de coaliție ”până nu lămurim calendarul pentru prezidențiale”.

Ciolacu ar mai fi spus că ”nu are rost să ne mai vedem doar cu liberalii, nu ajungem la nicio concluzie”.

De asemenea, liderul PSD susține că nu se va rupe coaliția.

”Coaliția nu se va rupe în niciun scenariu. Doar PNL ar avea de câștigat”, ar mai fi spus Ciolacu, conform surselor politice.

Ciolacu a convocat toate partidele la negocieri

Premierul Marcel Ciolacu a luat decizia de a chema toate partidele la negocieri pentru a stabili calendarul alegerilor prezidențiale.

”Stimați colegi, mă bucur că până acum actul guvernamental nu a fost afectat de tensiunile politice. Nici măcar în campania care tocmai s-a încheiat! Pentru că acest guvern nu este al Coaliției sau al vreunui partid. Este Guvernul României!

Toți cei de aici, indiferent de partidul din care facem parte, avem o responsabilitate uriașă de a asigura stabilitatea acestei țări. Iar acest lucru înseamnă inclusiv să-ți respecți angajamentele. Nu este vorba de un termen sau altul pentru desfășurarea alegerilor, ci de încredere! Țopăiala pe calendar afectează această încredere între parteneri. Și trebuie să înceteze!

Ca premier al României, am obligația de a nu favoriza un partid sau o coaliție. Astăzi practic ieșim din calendarul electoral stabilit anterior, fiind ultima zi în care puteam promova H.G.-ul de stabilire a datei alegerilor.

De aceea, de luni, alături de cei doi vicepremieri, îi voi invita pe liderii tuturor partidelor politice pentru a stabili împreună calendarul alegerilor. Aceasta este abordarea corectă și nu schimbarea unui ministru căruia i s-a impus de către propriul partid să nu inițieze un act normativ convenit anterior. Nu voi răspunde provocărilor de a declanșa o criză guvernamentală și instabilitate în România.”, a declarat Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

 

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *