‘Am avut meciuri în filiale din cauza alianței cu Forța Dreptei și PMP’

Noul președinte al USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, după ce a fost aleasă cu 68% din voturile colegilor, că personal nu crede în continuarea alianței de la locale cu PMP și Forța Dreptei, dar că decizia o va lua noua conducere a partidului care va fi aleasă sâmbătă la Congres și că un cuvânt important de spus îl vor avea și filialele județene.

„Sunt o persoană a dialogului, am văzut că și liderii PNL ar dori să discute cu USR, eu sunt deschisă la dialog cu toată lumea, însă nu se va întâmpla sub nicio formă să ia Elena Lasconi vreo decizie de alianță, așteptăm ziua de duminică în care să avem și un Birou Național nou și doar în urma consultării cu colegii mei din Biroul Național dar și cu colegii mei din filialele din țară, pentru că este foarte important să nu fii pus în situația în care să ai o alianță făcută pe genunchi și să ți se comunice la telefon sau să afli de la televizor că ești într-o alianță politică. Până una alta trebuie noi, acum, să ne reunim forțele și să mergem înainte cu toată încrederea”, a declarat Lasconi.

Întrebată dacă USR va continua alianța de la locale cu Forța Dreptei și PMP, Lasconi a spus:

„Nu cred că se mai păstrează, așa cum simt eu acum, dar aici nu este vorba despre Elena Lasconi, e vorba despre a lua o decizie împreună cu conducerea. Neapărat vreau să ținem legătura și cu cei din filiale pentru că acolo au fost foarte multe meciuri în urma acestei alianțe, eu știu situații ciudate în care am pierdut consilieri locali, în multe localități tocmai pentru că nuam făcut pragul acelei alianțe”.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *