Ședința care poate duce la ruperea coaliției

Liderii PSD și PNL se reunesc, marți, pentru a stabili definitiv data alegerilor prezidențiale. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că joi va fi adoptat actul normativ privind organizarea scrutinului, iar pe masă au rămas două variante: 15 sau 29 septembrie.

Marți va avea loc o ședință a Coaliției PSD-PNL, în care ar trebui să fie stabilită definitiv data alegerilor prezidențiale, notează Mediafax.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că joi va fi adoptat actul normativ privind organizarea scrutinului, iar pe masă au rămas două variante: 15 sau 29 septembrie.

„În urma deciziilor din coaliția de guvernare, îi solicit domnului vicepremier și ministru al afacerilor interne, Cătălin Predoiu să pregătească proiectul hotărârii de guvern privind alegerile prezidențiale”, a spus Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern de vineri.

Turul doi al alegerilor prezidențiale ar urma să fie organizat la două săptămâni distanță, dacă niciun candidat nu va obține 50% + 1 dintre voturi în primul tur de scrutin.

Calculele coaliției

Liderii coaliției PSD-PNL au de rezolvat o ecuație extrem de complexă și de complicată: cum să desemneze un candidatul/candidații la alegerile prezidențiale fără a rupe coaliția și mai ales să nu piardă în fața lui Mircea Geoană.

Pe masa coaliției sunt mai multe scenarii dar două dintre acestea au cea mai mare importanță.

Citește aici detalii despre cele două scenarii!

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *