S-a sucit ca la Câmpulung. Lasconi spune acum ca nu ar mai vota un referendum pentru familia tradițională

Elena Lasconi, primarul USR din Câmpulung Muscel, a susținut, înaintea alegerilor pentru șefia USR la care va candida, că s-a răzgândit și că, dacă ar mai fi un referendum pentru familia tradițională cum a fost în 2018, nu ar mai vota „Da”.

„Ați convoca dacă ați fi președintă a României sau ați mai participa cu un vot pozitiv la un referendum privind familia tradițională?”, a fost întrebată Lasconi la Europa FM.

„Nu cred… De fapt, nu. Categoric nu. Pentru că v-am spus, fiecare este liber să-și trăiască viața cum vrea. Și nu este treaba politicului sau nu este treaba USR-ului să intre în viața oamenilor”, a susținut candidatul la șefia USR.

„Știți cum e, eu chiar cred despre mine că sunt destupată la cap. În USR e loc pentru toată lumea. Atât pentru creștini, cât și pentru atei, atât pentru cei care sunt LGBTQ sau non-LGBTQ, atât pentru gay, cât și pentru hetero”, a adăugat candidatul la șefia partidului după demisia lui Cătălin Drulă.

„Aveam o sensibilitate cu cuvântul căsătorie, în niciun caz nu sunt împotriva unui parteneriat civil. Eu am în familie, fiica mea. Și eu am cale de comunicare cu ea și învăț lucruri”, a punctat Lasconi.

Lasconi spunea anul trecut că e pentru familia tradițională

Elena Lasconi a fost în centrul unui scandal în noiembrie 2023 legat de familia tradițională.

„Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a spus ea într-o emisiune la Prima TV. Lasconi a susținut apoi că, la referendumul pentru familia tradiţională organizat în 2018, a votat „Da”, adică pentru căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

După o zi, pe 5 noiembrie, președintele USR, Cătălin Drulă, i-a cerut lui Lasconi să se retragă din campania pentru europarlamentare, în caz contrar urmând să o excludă de pe liste prin decizia politică a Biroului Naţional al partidului.

Lasconi a anunțat însă că se retrage singură. Tot pe 5 noiembrie, fiica ei, Oana Lasconi, a spus că este „absolut dezgustată” de afirmațiile mamei ei, iar ulterior a afirmat că „un homofob în minus la Parlamentul European este un câștig”.

„Sunt în continuare absolut șocată să aflu că mama mea a votat pentru susținerea familiei tradiționale”, a spus atunci Oana Lasconi, susținătoare a drepturilor LGBT.

Lasconi candidează pentru a prelua conducerea USR

Elena Lasconi, care este unul dintre cei șase candidați pentru funcția de președinte USR alături de Cristian Seidler, Radu Hossu, Vasile Dincă, Luiza Oancea și Vasile Gabriel Filip, are cele mai mari șanse să devină succesorul lui Cătălin Drulă.

Pe 24-25 iunie va avea loc turul 1 al alegerilor, cu posibilitatea unui tur 2 pe 27-28 iunie. După alegerea președintelui USR, va fi stabilit noul Birou Național al USR. Congresul USR a fost convocat pentru 29 iunie.

 

 

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *