‘Exclus ca primul tur al prezidențialelor să fie pe 15 septembrie!’

Liderul grupului senatorial PNL, Daniel Fenechiu, a declarat vineri, la Digi24, că miniștrii liberali nu vor acționa la ordinul exclusiv al premierului, ci vor acționa în concordanță cu deciziile coaliției, după ce premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, i-a solicitat ministrului de Interne, Cătălin Predoiu (PNL), în ședința de guvern de dimineață, să pregătească proiectul hotărârii de guvern privind alegerile prezidenţiale.

„Asta a fost o manifestare de forță a prim-ministrului Ciolacu. Dl Ciolacu ne-a învățat că, uneori, mai are anumite ieșiri”, a declarat Fenechiu.

„S-a discutat despre faptul că miniștrii liberali vor face ce spune coaliția, nu ce spune exclusiv PSD-ul, iar domnul Ciolacu a ținut să iasă și să spună ‘Nu, domn’e, miniștrii vor face ce zic eu pentru că eu sunt prim-ministru și îi spun lui Predoiu `Băi, ia fă tu repede hotărârea aia de guvern, inițiaz-o cu două date`. Deci a fost o chestiune imagistică”, a adăugat liderul senatorilor PNL.

El a spus că miniștrii liberali nu vor acționa la ordinul exclusiv al premierului, ci vor acționa în concordanță cu deciziile coaliției.

„Un ministru liberal are responsabilitate și față de PNL și cred că între a se poziționa de partea prim-ministrului în situații de acest gen și ipoteza să respecte ce decide partidul și să aștepte ce decide coaliția, mă tem că va fi în poziția a doua”, a indicat Fenechiu.

„Nu credem tot ce auzim, nu cred că se va ajunge la demiterea lui Predoiu sau la dizolvarea Guvernului” dacă miniștrii PNL  nu vor aviza HG privind data alegerilor prezidențiale așa cum le-o cere premierul.

Fenechiu a menționat totuși despre primul tur al alegerilor prezidențiale: „Vă asigur că nu va fi 15, asta vă pot spune cu siguranță, pentru că 15 înseamnă campanie în august, deci exclus”.

Ordinul lui Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu i-a solicitat, vineri, ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, să pregătească proiectul hotărârii de guvern privind alegerile prezidenţiale, menţionând că, în urma deciziilor din coaliţie, săptămâna viitoare va fi stabilită data primului tur de scrutin în 15 sau 29 septembrie.

„În urma deciziilor luate în coaliţia de guvernare, îi solicit domnului vicepremier şi ministru al Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, să pregătească proiectul hotărârii de guvern privind alegerile prezidenţiale. Săptămâna viitoare stabilim la care dintre cele două date – 15 sau 29 septembrie – se va desfăşura primul tur”, a precizat Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *