100 de erori de atribuire a mandatelor de consilieri locali, sesizate STS-ului. BEC dispune verificarea fiecărui caz (surse)

Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat, miercuri, o hotărâre care prevede reluarea activității birourilor electorale județene, în urma unor posibile nereguli privind atribuirea unor mandate de consilieri locali, conform unor surse apropiate de BEC.

La începutul săptămânii, BEC a dispus încetarea activității birourilor electorale constituite la alegerile locale și europarlamentare, după încheierea situației electorale în respectivele județe. Însă STS a primit mai multe sesizări prin care s-au semnalat peste 100 de erori în acordarea mandatelor de consilieri locali, situație care condus la decizia BEC de a relua/prelungi activitatea tuturor BEJ-urilor în vederea soluționării sesizărilor și, eventual, a corectării erorilor.

Chiar dacă pentru moment BEC dorește verificarea situațiilor semnalate doar cu privire la alegerile locale și doar în cazurile în care s-a făcut reclamație, sursele citate susțin că situația s-ar putea complica astfel încât să fie nevoie de o verificare mai amplă. Verificarea tuturor proceselor verbale de Consiliu Local pentru toate UAT-urile din țară este „cel mai negru scenariu” în acestă situație.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *