Marcel Ciolacu a decis să amâne ședința de Guvern (Surse)

Liderii PSD și PNL s-au reunit într-o ședință a coaliției pentru a stabili data alegerilor prezidențiale, dar nu au reușit să ajungă la niciun consens.

Citește și: Blocaj în coaliție! Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă nu au ajuns la niciun consens cu privire la data alegerilor prezidențiale (surse)

Joi ar fi trebuit să aibă loc ședința de Guvern, în cadrul căreia ar fi urmat să fie emisă Hotărârea de Guvern privind data alegerilor prezidențiale. Premierul Marcel Ciolacu le-a transmis un mesaj tuturor miniștrilor și i-a anunțat că se amână ședința.

Aceasta va fi organizată la o dată ulterioară, după ce se va ajunge la o decizie în coaliție. Este posibil ca o nouă ședință a coaliției să aibă loc joi.

Ciucă vrea alegeri în decembrie, Ciolacu în septembrie

Liderii coaliției de guvernare se înțeleseseră, în luna februarie, asupra calendarului electoral, iar alegerile prezidențiale ar fi trebuit organizate în 15 și 29 septembrie.

Citește și: De ce s-a declanșat operațiunea ‘Marea Suceală’ la prezidențiale: Ciolacu joacă tare și a îmbrăcat haina de premier (Surse)

Totuși, liderul PNL, Nicolae Ciucă, nu mai este de acord cu alegerile organizate în septembrie și vrea revenirea la alegeri prezidențiale în decembrie.

În schimb, PSD și Marcel Ciolacu se opun și susțin că o schimbare a regulilor în timpul jocului ar fi o problemă pentru toată lumea.

”A existat o decizie a coaliției privind calendarul electoral votat de ambele partide. În momentul de față PNL vrea să schimbe această decizie și acest lucru nu este acceptabil, ar fi nedrept față de toți cei implicați în procesul electoral și care au un calendar anunțat. Discuțiile vor continua.”, arată cei de la PSD.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *