Alegerile locale se vor repeta în două localități. Rezultatele finale la nivel național, posibil săptămâna viitoare

Alegerile locale vor fi reluate, duminică, în două localitățiunde a fost balotaj, iar marțea sau miercurea viitoare s-ar putea definitiva situația la nivel național, a declarat marți președintele AEP, Toni Greblă, la Aleph News, conform Mediafax.

„Duminica viitoare vom avea în două comune alegeri repetate, pentru că primii doi competitori din acele localități (din Alba și Mureș, n.red) au avut același număr de voturi și se organizează celebru balotaj. Asta se va întâmpla duminică, pe 23. În mod normal luni vom avea rezultatele, iar marțea sau miercurea viitoare putem să publicăm rezultatele definitive totale pentru alegerile locale, dacă termină se termină telenovela cu Costinești”, a spus Greblă.

„În ceea ce privește alegerile locale, (…) acum patru ani primele rezultate parțiale au venit la București începând cu 11 octombrie, iar rezultatele finale au fost publicate în luna februarie a anului următor, pentru că acum avem telenovela de la Costinești, atunci a fost telenovela de la Moldova Nouă, care s-a încheiat în instanță în februarie. Astfel încât la alegerile locale nu e nicio supriză că rezultatele vin un pic mai târziu. Ele sunt centralizate la nivelul BEC într-o proporție de 99,84%. Deci pentru 0.16…”, a mai spus Toni Greblă.

Referitor la situația de la Costinești, președintele AEP a reamintit că la Costinești au fost numărate voturile în șase rânduri, de fiecare dată cu alt rezultat.

„Ieri era o diferență de unul sau două voturi, dar în mod sigur vor dispune să se mai numere o dată. Costineștiul e și o mare localitate. Nimeni nu poate să meargă peste membrii Biroului secției de votare să stabilească alt rezultat. Așteptăm să primim la BEC aceste rezultate”, încheie Greblă.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *