Clotilde Armand a rămas blocată în acuzațiile nedovedite de fraudă

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand, care acuză fraude majore la alegerile din 9 iunie, candidatul PSD-PNL George Tuţă proclamându-şi victoria, are marţi o postare ironică pe Facebook la adresa preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă.

„E bine că n-a fost Toni Greblă la Munchen, că ne fura vreo două goluri”, a scris Clotilde Armand pe Facebook, după ce naţionala României a învins Ucraina cu 3-0 la Euro 2024, partida disputându-se la Munchen.

Acuzații fără dovezi

Clotilde Armand a susţinut, după alegerile din 9 iunie, că au fost numeroase fraude la vot, lansânsd acuzaţii dure la adresa preşedintelui AEP Toni Greblă, caruia i-a cerut demisia şi împotriva căruia afirmă că a depus şi o plângere penală.

Clotilde Armand a anunţat luni că toate cererile de renumărare a voturilor au fost respinse de către Biroul Electoral de sector şi de către Biroul Electoral Central şi că va folosi, în continuare, căile de atac în justiţie. Şi cererile Alianţei Dreapta Unită, din partea căreia a candidat Clotilde Armand, de anulare a alegerilor din Sectorul 1 au fost respinse de BEC.

Clotilde Armand a pierdut alegerile

Conform rezultatevot.ro, care afişează rezultate parţiale neoficiale, George Tuţă înregistrează 36,61% din voturi, iar Clotilde Armand are un scor de 35,92%.

Liberalul George Tuţă i-a transmis deja primarului Sectorului 1 Clotilde Armand solicitarea oficială de a demara procesul de preluare a mandatului, lucru care se va întâmpla în toamnă. El a mai spus că va cere crearea unei echipe de tranziţie, formată din persoane din primărie şi din specialişti din echipa sa, ”care să asigure preluarea din mers a dosarelor principale, a calendarelor prevăzute, a cheltuielilor angajate, a proiectelor care se finalizează, cu accent pe legalitate şi eficienţă”.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *