VIDEO Protest USR în fața AEP și în Piața Victoriei

Aproximativ 30 de susținători ai lui Clotilde Armand cer respectarea legii, joi seara, printr-un protest neautorizat. Protestul USR are loc în Piața Victoriei, după ce anterior protestatarii au trecut și pe la sediul Autorității Electorale Permamente.

După ora 20, la Protestul din Piața Victoriei a ajuns și Clotilde Armand și soțul ei. Protestatarii susțin că există suspiciuni de fraudă la alegerile din Sectorul 1 și cer renumărarea tuturor voturilor, după ce George Tuță, candidatul PNL, a câștigat la o diferență de peste 600 de voturi. După ce au protestat în fața sediului AEP, protestatarii au mers pe joc, pe Calea Victoriei, până în fața Guvernului.

PNL anunță că Tuță e primar

PNL spune că scandalul alegerilor de la Sectorul 1 e încheiat! „În ciuda zbaterilor politice și al refuzului de a accepta adevărul faptic al USR și doamnei Coltilde Armand: cetățenii Sectorului 1 l-au ales pe George Tuță la primărie”, scrie pe Facebook purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe. El apreciază că „acest episod urât s-a încheiat”.

„George Cristian Tuță este noul primar al Sectorului 1! În ciuda zbaterilor politice și al refuzului de a accepta adevărul faptic al USR și doamnei Coltilde Armand: cetățenii Sectorului 1 l-au ales pe George Tuță la primărie. Este inadmisibil și absurd să faci zeci plângeri penale unor oameni simpli, care au contribuit la procesul electoral, să încerci să ameninți și să terorizezi un sector întreg, pentru că rezultatele nu sunt cele pe care ți le doreai”, afirmă Ionuț Stroe.

El afirmă că „este absurd că niciun reprezentant al USR în secție nu a făcut vreo sesizare, întâmpinare sau contestație a a rezultatelor și proceselor verbale”

„Dar acest episod urât s-a încheiat, iar acum George are multă treabă de făcut, multe lucruri de îndreptat și sunt sigur că sub administrarea lui, Sectorul 1 își va recăpăta statutul de ”, încheie Stroe. George Tuță spune că s-a încheiat procesul electoral la Sectorul 1, după 80 de ore, și că rezultatele sunt cele anunțate de PNL încă de luni dimineața, după numărătoarea paralelă: s-a votat „pentru schimbare”. Clotilde Armand spune că alegerile au fost fraudate și cere, în continuare, renumărarea voturilor.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *