Presiuni pentru a răsturna rezultatul alegerilor

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, digeră cu greu înfrângerea și încearcă pe toate căile să întoarcă rezultatele. În jurul miezului nopții, Clotilde Armand se afla la ambasada SUA din București, ne-au precizat surse politice.

Vezi și: Surprize in rezultatele alegerilor locale de la Sectorul 1

Conform surselor, Clotilde Armand a denunțat o fraudare masivă a alegerilor la Sectorul 1 și nu numai.

Clotilde Armand a stat mai mult de 3 ore în interiorul ambasadei SUA, acolo unde a vorbit despre procesul electoral și a căutat sprijin extern în lupta sa.

Pe lângă sprijinul extern, Clotilde Armand a cerut renumărarea voturilor la Sectorul 1 și a făcut plângere penală împotriva șefului AEP, Toni Greblă.

La Sectorul 1 și Sectorul 2 din Capitală rezultatul alegerilor a fost unul extrem de strâns, dar și în țară au fost multe primării care s-au câștigat 3 sau 4 voturi, iar adversarii politici și-au recunoscut înfrângerea, fără a merge la ambasade pentru a cere ajutor extern.

Rareș Bogdan: Nu ne lăsăm intimidați de nicio ambasadă

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat public faptul că reprezentanta USR încearcă să întoarcă rezultatul alegerilor prin intermediul presiunilor venite din extern.

„România este o ţară europeană, este o ţară respectată, este o ţară care trebuie să fie respectată, nu suntem o ţară care suntem colonia nimănui, suntem o ţară cu stat de drept funcţional, cu Jandarmerie funcţională, cu poliţie funcţională şi unde, dacă în 18.984 de secţii din România a funcţionat statul, nu înţeleg de ce într-un singur loc din România statul român nu funcţionează sau cineva încearcă să împiedice autoritatea statului de a-şi exercita treaba.

Doamna Armand, pur și simplu, încearcă să ne explice că suntem un fel de Bantustan din Africa. Nu suntem Bantustan din Africa. Suntem o țară europeană de multe ori mult mai civilizată decât zone întregi din Franța. Așa că o invit să lase presiunile, că nu ne lăsăm impresionați nici în fața unei ambasade, nici în fața unor pesonaje și vom păzi fiecare vot.”, a spus Rareș Bogdan.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *