George Simion, primele declarații despre rezultatele obținute la alegeri de partidele de extremă dreapta din Europa

Liderul AUR cataloghează ca fiind „rezultate excelente”, scorurile obținute de partidele de extremă dreapta la alegerile europarlamentare. Procentele sunt considerate ca fiind periculoase din punctul de vedere al altor lideri politici, Nicolae Ciucă fiind printre cei care și-au exprimat îngrijorarea în acest sens.

„Rezultate excelente și în Spania și în Franța. Olaf Scholz s-a dus în cap. Este o nerăbdare din partea tuturor popoarelor și în Europa și în America, peste tot. Oamenii s-au săturat de toate partidele vechi. Sper să confirmăm pentru români pentru că altfel eu nu-mi văd rostul în această bătălie”, a declarat George Simion la Realitatea Plus.

Rassemblement National (RN), partidul de extremă dreapta al lui Marine Le Pen, a câştigat alegerile europene din Franţa, cu circa 32% din voturi, de peste două ori mai mult decât coaliţia care îl susţine pe preşedintele Emmanuel Macron şi care apare la egalitate cu lista de centru-stânga, cu 15% din voturi, potrivit exit-pollurilor.

Imediat, Jordan Bardella, principalul candidat al extremei dreapta, i-a cerut preşedintelui să dizolve parlamentul, iar anunţul preşedintelui în acest sens a venit la scurt timp.

Șoc în Germania: SPD-ul lui Olaf Scholz este depășit de extremiștii de la AfD

De asemena la alegerile europarlamentare din Germania, socialiștii (SPD) cancelarului Olaf Scholz au fost depășiți de către extremiștii de la AfD.

Sondajele la ieşirea de la urne din Germania, unde urnele s-au închis la ora locală 18.00 (19.00, ora României), arată că alianţa conservatoare CDU/CSU, reprezentată cândva de fostul cancelar Angela Merkel, a ieşit clar învingătoare, cu 29,5-30% din voturi, ceea ce îi conferă un avans decisiv în faţa celorlalte partide, relatează The Guardian.

În schimb, Verzii par să fi avut o prestaţie dezamăgitoare, obţinând doar 12-12,5% din voturi, faţă de 20,5% în 2019, când au avut al doilea cel mai bun rezultat.

În ceea ce priveşte formaţiunea de extremă dreapta Alternative für Deutschland (AfD), ea a înregistrat câştiguri foarte clare, rezultatele iniţiale ale sondajelor arătând că sunt pe cale să obţină 16-16,5% din voturi faţă de 11% în urmă cu cinci ani. Acest lucru i-ar plasa în faţa social-democraţilor (SPD) cancelarului Olaf Scholz, care în prezent se estimează că au obţinut doar 14%, chiar mai rău decât rezultatul lor istoric slab din 2019.

 

 

 

 

 

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *