VIDEO Dezastru la BEC: Primele imagini cu inundația, o bucată din tavan a căzut peste mese și calculatoare

STIRIPESURSE.RO vă prezintă primele imagini de la Biroul Electoral Central (BEC), acolo unde, după furtuna de cod portocaliu din București, s-a produs o inundație.

UPDATE 8 iunie, ora 20.50: Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) face următoarele precizări

În urma fenomenelor meteorologice deosebite care au avut loc în Municipiul București, sâmbătă, 8 iunie a.c., infrastructura electorală existentă la nivelul Autorității Electorale Permanente și a Biroului Electoral Central (BEC) este funcțională, iar procesul electoral se va desfășura în condiții normale, conform calendarului aprobat.

Facem precizarea că sistemele informatice de la nivelul AEP și BEC funcționează în parametrii optimi.

Menționăm că în urma căderii unor cantități mari de litri de apă pe metru pătrat a avut loc o inundare superficială a sediului BEC, fiind parțial afectată mocheta din câteva birouri. Alte părți ale sediului BEC și echipamentele din cadrul acestuia nu au fost afectate.

Canalizarea ar fi refulat în unele locuri, iar o bucată din tavan a căzut peste mese și calculatoare.

Reacția BEC

Reprezentanții instituției au venit cu un comunicat de presă în urma dezvăluirilor STIRIPESURSE.RO.

Biroul Electoral Central pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024 (BEC) face următoarele precizări:

În urma fenomenelor meteorologice deosebite care au avut loc în Mun. București, sâmbătă, 8 iunie a.c., infrastructura electorală existentă la nivelul BEC este funcțională, iar procesul electoral se poate desfășura în condiții normale, conform calendarului aprobat.

Sistemele informatice funcționează în parmetrii optimi şi au fost luate toate măsurile pentru asigurarea protecției acestora.

 

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *