Continuarea promovării electorale, pe rețelele sociale, în afara perioadei permise de lege, este interzisă

Ministerul Afacerilor Interne vine cu precizări după ce, în spațiul public, au apărut informații că unele persoane au continuat și sâmbătă, pe rețelele sociale, campania electorală.

Reprezentanţii MAI au transmis că, „pentru corecta informare a publicului, având în vedere anumite informaţii apărute în spaţiul public privind sancţionarea unor persoane care au continuat campania electorală prin postări pe reţelele de socializare”, o continuare a campaniei electorale în afara perioadei permise de lege este interzisăă, inclusiv pe reţelele de socializare. Aceştia menţionează decizia nr. 4546/2014 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în România reţelele de socializare sunt considerate spaţiu public.

Coordonatorul de campanie USR, Cristian Seidler, a declarat că ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a transformat „Poliţia Română în Poliţia Internetului” şi a precizat că au apărut cazuri de abuz din partea autorităţilor în mai multe judeţe în legătură cu aplicarea legislaţiei electorale.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *