‘Puterea de cumpărare a românilor va fi cu circa 15% mai mare la finalul acestui an’

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, afirmă vineri, într-o postare pe contul său de Facebook, că puterea de cumpărare va crește în România „în termeni reali cu circa 15%” la finalul acestui an, față de perioada similară a anului trecut.

„La finalul acestui an, puterea de cumpărare a românilor va fi, în termeni reali, cu circa 15% mai mare decât la finalul anului 2023. În termeni nominali, venitul mediu net lunar/persoană va fi de cca. 3450 lei la finalul anului 2024. Comunicatele INS de la acel moment vor confirma acest lucru”, a scris Câciu, vineri, pe Facebook.

„Așa cum am anunțat înca din anul 2022, anul 2024 va fi anul de crestere reală a puterii de cumpărare, după anul de compensare (2022) și anul 2023. Acest fapt nu se întamplă din conjucturi sau coincidențe ci, printr-un mix de politici fiscal-bugetare care duc la cresterea veniturilor tuturor românilor corelat cu sustinerea menținerii competitivității companiilor(stimuli economici direcți și indirecti prin scheme de sprijin, finanțări din fonduri europene, credite garantate de stat, facilități temporare adecvate etc.) și un ritm accelerat al investițiilor în infrastructură”, a adăugat demnitarul.

Câciu menționează că prognozele sunt de bun augur.

„Deja, prognoza de primăvara a Comisiei Nationale de Prognoza a aratat o îmbunatațire a indicatorilor nominali ai Produsului Intern Brut de cca 28 miliarde lei față de prognoza anterioară iar anticipațiile de prognoză sunt pozitive pentru partea a doua a anului cu înca un plus de cca 20 miliarde lei(mare parte pe formare brută de capital fix)”, a indicat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *