Reacția lui Marcel Ciolacu, după atacul asupra premierului danez Mette Frederiksen

Un eveniment sumbru a avut loc în Copenhaga, unde prim-ministra Danemarcei, Mette Frederiksen, a fost atacată pe stradă. Reacția premierului României, Marcel Ciolacu, nu a întârziat să apară.

Într-o postare pe rețeaua de socializare X, acesta a condamnat ferm actul și și-a manifestat dezaprobarea față de astfel de gesturi, subliniind că violența nu își are locul în societățile noastre.

Atac în centrul capitalei Copenhaga

Premierul Danemarcei, Mette Frederiksen, a fost atacată vineri de un bărbat în centrul capitalei Copenhaga, însă nu prezintă niciun semn de vătămare, a declarat un localnic pentru agenţia de presă Reuters, scrie Rador Radio România.

„Premierul Mette Frederiksen a fost lovită vineri seara în piaţa Kultorvet din Copenhaga de un bărbat care a fost arestat ulterior. Premierul îşi exprimă şocul în legătură cu acest incident”, a precizat biroul său într-un comunicat, fără a oferi detalii suplimentare.

Poliţia a comunicat pe platforma de socializare online X că un bărbat a fost arestat şi incidentul este investigat, însă nu a oferit mai multe detalii. „Părea puţin stresată”, a declarat o barmaniţă care lucrează în piaţă, Soren Kjergaard, pentru agenţia de presă Reuters, după ce a văzut cum doamna prim-ministru a fost escortată în urma atacului. Incidentul are loc cu două zile înainte ca danezii să meargă la urne în cadrul alegerilor europarlamentare.

În urmă cu trei săptămâni, premierul slovac, Robert Fico, a fost rănit grav în urma unei tentative de asasinare.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *