Vrea schimbarea legilor securității naționale

Premierul Marcel Ciolacu a explicat că el, în calitate de vicepreședinte al CSAT, va merge în Consiliul Suprem de Apărare a Țării și va lansa o discuție despre schimbarea legilor securității naționale, o discuție la care să participe și actualii directori ai serviciilor secrete.

”Are de suferit statul român și credibilitatea statului român ( n.r. referire la cazul Coldea). Au creat o încrengătură și un sistem de relații, de aceea încrederea în statul român scade. Avem o legislație depășită, nimeni nu și-a asumat schimbarea acestor legi din 1992, sunt niște legi depășite.

Eu cred, din funcția de prim-ministru, și o să ridic această problemă în CSAT împreună cu directorii din fiecare instituție. Trebuie să facem reguli clare pentru toată lumea. Consider că la orice serviciu secret, mandatele directorilor trebuie limitate la 2.

Suntem într-o țară democratică și este nevoie să avem și o legislație prin care să arătăm acest lucru”, a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3 CNN.

Ciolacu: Băsescu a făcut cel mai mult rău României

Marcel Ciolacu susține că în România au existat abuzuri grave ale magistraților și arată faptul că fostul președinte Traian Băsescu a făcut cel mai mare rău țării.

”În România au existat abuzuri mari, o știm cu toții. Am spus mereu că nu voi vorbi despre decizia unui magistrat, dar sunt oameni care au fost omorâți prin decizii ale magistraților, sunt oameni cărora li s-a distrus cariera, au existat abuzuri.

Eu n-am avut ca om politic vreo discuție cu vreun director de serviciu, niciodată. Am avut doar discuții instituționale. Ce mă bucură? Credeți că procurorii nu aveau semnale că se întâmplă lucrurile și înainte? Le aveau, dar acum procurorii au și curaj să pună capăt și mă bucur că fac asta pe mandatul meu de prim-ministru. Nimeni nu se va întoarce la acele vremuri ale abuzurilor.

Nu cred că un președinte al României a făcut mai mult rău, inclusiv familiei sale. Nu cred că un președinte al României a făcut mai mult rău decât Traian Băsescu.”, a mai spus Ciolacu.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *