‘Cei care au greşit trebuie să răspundă’

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, consideră că în cazul lui Florian Coldea cei care au greşit trebuie să răspundă. Prezent la Arad pentru o întâlnire cu membrii PNL din judeţ, Nicolae Ciucă a fost întrebat de jurnalişti dacă imaginea SRI şi încrederea în instituţie au fost afectate pe fondul mediatizării cazului Florian Coldea, el arătând că acest caz „are impact în primul rând asupra persoanelor”.

„Este o chestiune care, sigur, are un impact în primul rând asupra persoanelor şi instituţia, aşa cum o ştim cu toţii – şi de fiecare dată au existat evaluări şi inclusiv percepţia oamenilor – nu a făcut altceva decât să-şi facă datoria faţă de ţară. Că unii au greşit, aceia trebuie să răspundă pentru faptele lor”, a spus preşedintele PNL.

Scandalul Coldea-Dumbravă

Cei doi foști generali ai Serviciului Român de Informații (SRI) – Florian Coldea și Dumitru Dumbravă – au fost inculpați de DNA într-un dosar de trafic de influență. Cei doi s-au făcut cunoscuți în urmă cu mai bine de un deceniu în spațiul public pentru lupta lor anti-corupție.

În prezent, cei doi foști generali, dar și avocatul acestora, Doru Trăilă sunt acuzați de un om de afaceri pe nume Cătălin Hideg că i-ar fi promis să îl scape de o condamnare într-un dosar de fraudă cu fonduri europene.

Conform DNA, aceștia ar fi cerut suma de 600.000 de euro în schimbul serviciului făcut lui Hideg, dar acesta ar fi plătit o sumă mai mică, de doar 100.000 de euro. Pentru că în cele din urmă a fost condamnat, omul de afaceri i-a acuzat pe cei trei de luare de mită și a făcut o plângere la DNA.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *