VIDEO PSD și PNL au acceptat să piardă mandate în P.E.

Vicepreşedintele PSD şi coordonatorul campaniei partidului pentru alegerile din acest an, Mihai Tudose, afirmă că, dacă social-democraţii şi liberalii nu ar fi avut liste comune pentru alegerile europarlamentare, s-ar fi „încăierat” aşa cum s-a mai întâmplat cu echipele cele două partide în teritoriu, în lupta pentru funcţiile din administraţia locală. „Prețul” păcii în campanie a fost pierderea unor mandate în Parlamentul European, mai spune Tudose.

„Au fost încăierări locale, am mai spus-o şi scuzaţi-mi exprimarea mai dură. Dacă nu aveam această listă comună, ne încăieram şi la europarlamentare cum s-au mai încăierat echipele PSD cu PNL pe la locale. Ne băteam pe acelaşi scaun, practic şi ne încăieram. Şi apoi ajungeam la Bruxelles gata supăraţi unii pe alţii. Ideea ca acolo un număr cât mai mare de eurodeputaţi reprezentând România să aibă aceeaşi voce, să ţină de acelaşi băţ, să reprezinte interesele României în comun, cumva în oglindă cu guvernarea comună din România, devenea o poveste mai spre SF, aşa”, a afirmat Mihai Tudose, la Digi 24, luni seară.

El a susţinut că e posibil ca lista comună să nu aducă un număr la fel de mare de mandate câte ar fi avut cele două formaţiuni dacă ar fi candidat separat.

„Poate am pierdut unu-două (mandate – n.r.) noi, unu-două, ei, nu ştiu. În schimb, o echipă mai mare şi unită face mai mult decât două echipe cu agende separate”, a adăugat Tudose.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *