primesc foarte mulți bani publici! Trebuie să avem curajul să spunem chestiunea asta

Mircea Geoană, posibil candidat la alegerile prezidențiale din acest an, critică partidele din România despre care spune că primesc foarte mulți bani și îi folosesc în alte scopuri decât cele în care ar trebui.

„Regret enorm că partidele parlamentare din România nu au înțeles sensul legii în care partidele din România primesc foarte mulți bani publici.

Banii aceia au fost făcuți dintr-o inspirație de lege germană. Partidele din Germania au fundații, au școli, își pregătesc resursa umană, cadrele, personalul, în timp ce, din păcate, pe sistemul ăsta al nostru cvasi fanariot, banii aceștia se duc și cumpără presă și fac orice altceva decât ceea ce ar fi trebuit să facă.

Partidele trebuie să înceapă să se ocupe de propria lor resursă umană, de la consilier local până la cineva care se duce și este într-o poziție publică.

Deci, cred că trebuie să avem curajul să spunem chestiunea asta. Nu va fi perfect”, a declarat adjunctul NATO, luni la Iași.

Anunțul lui Geoană despre candidatura sa la prezidențiale

Totodată, Mircea Geoană a declarat, întrebat despre o candidatură a sa la prezidenţiale, că „eventuala sa decizie va fi legată de calendarul politic intern”.

”Calendarul nostru politic destul de imprevizibil indică faptul că este posibil să avem alegeri prezidenţiale în această toamnă. Dacă va fi mai devreme sau mai târziu, asta depinde de guvernanţi. Deci decizia mea eventuală va fi legată şi de calendarul politic intern”, a spus Geoană.

El a declarat duminică, la lansarea cărţii sale, „Bătălia pentru viitorul României. Gândurile unui roman la vârful NATO”, la Botoşani, că este tot mai aproape de momentul în care va lua o decizie cu privire la revenirea sa eventuală în politica românească.

VIDEO Mircea Geoană vorbește despre un anunț iminent

 

 

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *