Traian Băsescu a izbucnit după acuzațiile lui Năstase privind condamnarea la plic: Ai lui l-au denunțat

Fostul președinte al României Traian Băsescu a comentat dosarul deschis de DNA generalilor Florian Coldea și Dumitru Dumbravă. Băsescu s-a plâns că SRI nu l-a avertizat deloc că fratele său are probleme sau că fiica sa riscă o condamnare. Acum, Băsescu spune că regretă că a investit încredere în Florian Coldea și l-a numit șef la SRI.

Cât despre acuzațiile făcute de fostul premier Adrian Năstase care spune că în cazul său condamnarea s-ar fi dat la plic, Băsescu spune că nu e chiar așa!

În cazul Zambaccian, marele Adrian Năstase a fost denunțat de Sechelariu și mai era o doamnă de la Inspectoratul în Construcții pentru că a fost în China și în loc să vadă de discuții, a umplut un container, cu construcții, cu ce mai avea nevoie. Are tupeul să spună că i-a făcut Coldea dosarul. NU! Colegii tăi te-au denunțat. Năstase spune, printre altele, că i-ar fi făcut Coldea dosarul. Nu, dosarul a plecat de la Sergiu Sechelariu și doamna Jianu. Eu știu ce am văzut la Cotroceni, că a trebuit să aprob începerea urmăririi penale. La fel a fost și cu Trofeul Calității. Are 100 de declarații care spun că banii erau folosiți pentru altceva, a declarat Băsescu la România TV.

Fostul premier Adrian Năstase scrie pe blogul său despre rolul „plicurilor” trimise la instanțe cu deciziile stabilite în afară tribunalelor.

„Au trecut 12 ani de atunci (condamnarea din 2012 – n.r.). Încă nu știm cine a trimis mesajul și cine a hotărât modificarea verdictului, în ideea de a se decide o sentință cu executare, singura variantă în care se putea adăuga și o pedeapsă complementară de încă 2 ani în care să-mi fie interzise drepturile politice”, scrie Năstase.

Fostul premier amintește că în urmă cu mai mulți ani, Gigi Becali a povestit, din relatarea verișoarei sale – Sofica Dumitrașcu, judecătoare la ICCJ, în dosarul privitor la afișele electorale – felul în care s-a decis condamnarea sa în 2012. A fost și o prima relatare despre rolul „plicurilor” trimise la instanțe cu deciziile stabilite în afară tribunalelor.

„Cine avea autoritatea de a „modifica” sentința? A fost Coldea? Dacă a fost el, și-ar fi permis o astfel de intervenție în justiție fără un acord din partea lui Băsescu? Sau a fost o comandă din afară (fără sau cu știință lui Băsescu).

 

 

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *