‘Să oprim acest proces blestemat de pesedizare a României’

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat, vineri, cu ocazia unei vizite în judeţul Vaslui, că Alianţa Dreapta Unită (ADU) este în acest moment singura singura forţă reală de dreapta şi o alternativă viabilă la guvernarea „odioasă” PNL-PSD.

El a menţionat că judeţul Vaslui a avut de suferit mult, la fel ca toată zona Moldovei, din cauza guvernării PSD-PNL.

„Noi când am fost la guvernare am făcut PNRR-ul, un program de dezvoltare cu bani europeni, cu investiţii, ei se ocupă cu portbagajele cu bani. Din păcate, au făcut celebru Vasluiul pentru un motiv nu aşa de bun, acel portbagaj cu bani al domnului Buzatu, care ne arată care sunt priorităţile acestei guvernări, să se îndestuleze, să-şi umple buzunarele din corupţie, din hoţie. (…) În momentul în care oamenii buni se organizează, devin puternici şi asta este o ameninţare pentru cei care ne fură. Noi ne-am organizat. USR, PMP şi Forţa Dreptei au format Alianţa Dreapta Unită, care propune un proiect pentru o Românie modernă. Propunem să investim bani în şcoli, în spitale, în sănătate, educaţie, transporturi, drumuri, căi ferate şi să facem reforme. Ţara asta, fără reforme reale, care să pună pe baze corecte statul nostru, se prăbuşeşte”, a afirmat Cătălin Drulă, informează Agerpres.

Şi preşedintele PMP, Eugen Tomac, a spus că ADU reprezintă alternativa reală la actuala guvernare. El şi-a exprimat convingerea că echipa ADU din Vaslui poate realiza schimbarea pentru judeţ.

„Să oprim acest proces blestemat de pesedizare a României. Eu cred, şi o spun cu toată sinceritatea, că şi la Vaslui se poate. Am reuşit într-un timp foarte scurt să adunăm toate energiile bune, toţi oamenii care vor schimbarea, în jurul acestui proiect. Preşedintele Cătălin Drulă a avut curajul să vină cu această propunere către PMP şi către colegii din Forţa Dreptei, de a uni rândurile opoziţiei în faţa acestei mari dezamăgiri şi nedreptăţi pe care a făcut-o Iohannis în relaţia cu toţi cei care i-au acordat încrederea. În 2020, Iohannis le-a spus românilor ‘Votaţi PNL şi veţi scăpa de PSD!’. Astăzi a ajuns unul dintre cei mai pesedişti politicieni pe care îi putem avea. Iohannis va rămâne în istoria României drept preşedintele care a numit mai mulţi premieri de la PSD decât Ion Iliescu”, a subliniat Eugen Tomac.

La rândul său, vicepreşedintele Forţa Dreptei, Violeta Alexandru, a menţionat că în acest moment ADU este formaţiunea care reuneşte liberalii autentici, subliniind că „la această dată în PNL nu mai există luptă pentru valorile cu adevărat liberale”, iar stânga din România este acum reprezentată de PSD şi PNL. Făcând referire la recentele declaraţii ale premierului Marcel Ciolacu cu privire la Moldova, ea a afirmat că se simte mândră să meargă în orice zonă a ţării.

„N-am rude în Vaslui, ai mei sunt din sudul ţării, dar şi dacă aş avea, aş fi mândră. Sunt nişte oameni care o duc greu, care muncesc şi care se străduiesc să îşi gospodărească lucrurile şi sunt onorată că ne primesc, că ne dau încrederea lor. Le spun celor din Vaslui că fac o mare greşeală dacă îi mai dau un cec în alb şi încrederea lui Ciolacu, cel căruia îi este ruşine să se afişeze cu Moldova şi cu moldovenii. Îi este ruşine, lui îi place în Mercedes, îi place cu icre, cu caviar, cu lux, cu ceasuri scumpe (…), dar în schimb se dă că reprezintă social-democraţia şi oamenii care într-adevăr au nevoie de măsuri de sprijin din partea statului. Acesta este PSD-ul. I-a scăpat un porumbel, dar este purul adevăr: PSD nu este partidul care să-şi suflece mâinile şi care să facă ce este corect pentru regiunile României”, a spus Violeta Alexandru.

Liderii ADU au fost prezenţi, vineri, în judeţul Vaslui, în cadrul unei caravane electorale efectuate pentru susţinerea candidaţilor la alegerile locale şi europarlamentare din 9 iunie.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *