Primar și candidat pentru un nou mandat, suspendat din funcţie după ce a fost arestat preventiv pentru corupție

Primarul comunei Tarcău, liberalul Dănuţ-Manole Fîrţală, a fost suspendat, vineri, din funcţie, de prefectul judeţului, după ce a fost arestat preventiv pentru 30 zile pentru fapte de corupţie.

Prefectul Adrian Borceanu a precizat că a luat măsura suspendării primarului conform legii.

„În data de 23 mai 2024, conform informaţiilor obţinute de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore a domnului Fîrţală Manole-Dănuţ, primarul comunei Tarcău. Ulterior, Tribunalul Neamţ a emis o încheiere privind luarea măsurii preventive a arestării pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 23 mai 2024 şi până la data de 21 iunie 2024 inclusiv, în urma cercetărilor legate de presupusa săvârşire a infracţiunii de luare de mită în formă continuată. În conformitate cu legislaţia în vigoare, întrucât a fost dispusă măsura arestării preventive, mandatul domnului Fîrţală Manole-Dănuţ ca primar al comunei Tarcău se suspendă de drept”, a precizat prefectul Adrian Bourceanu.

Primarul comunei Tarcău a fost reţinut de ofiţerii Serviciului Anticorupţie Neamţ după ce un om de afaceri a depus un denunţ împotriva acestuia, în care îl acuza că a solicitat şi primit mai multe sume de bani pentru a debloca plăţile pentru diverse lucrări efectuate în localitate.

Odată cu primarul a fost reţinut şi consilierul acestuia

Cei doi au fost arestaţi preventiv pentru 30 zile de Tribunalul Neamţ, măsura fiind păstrată şi de Curtea de Apel Bacău.

Aflat la primul mandat de edil, Dănuţ-Manole Fîrţală este candidatul PNL pentru încă un mandat de primar al comunei Tarcău.

Edilul va apărea pe buletinele de vot dar va fi în arest preventiv pe data de 9 iunie, când se vor desfăşura alegerile.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *