SRI reacționează la informațiile privind plecarea din funcție a adjunctului Ciocârlan

Serviciul Român de Informații reacționează la informațiile vehiculate în presă referitoare la o iminentă demitere a generalului Adrian Ciocârlan, adjunctul directorului SRI. Ciocârlan ar urma să fie audiat la DNA în dosarul Coldea-Dumbravă. Serviciul precizează că generalul nu și-a înaintat cererea de trecere în rezervă, fără să ofere alte detalii despre o posibilă schimbare a acestuia din funcție.

„Facem precizarea că Adrian Ciocârlan nu și-a înaintat cererea de trecere în rezervă așa cum s-a speculat în mass-media. Domnul general locotenent Adrian Ciocârlan este adjunct al Directorului pe zona tehnică”, a transmis SRI, într-un răspuns pentru Antena 3 CNN.

Informațiile din presă

Potrivit surselor Realitatea Plus, ar urma demiterea generalului Adrian Ciocârlan, adjunct în cadrul SRI. Mai mult, Ciocârlan va fi audiat la DNA în dosarul lui Coldea.

Totodată, potrivit sursei citate, ar urma și o decizie cu privire la soția lui Florian Coldea, ofițer și șefă a Centrului de Psihologie al SRI. Având în vedere scandalul în care este implicat soțul său, va decide dacă va rămâne în cadrul Serviciului Român de Informații.

Astfel, transmite sursa menționtă, se așteaptă undă verde pentru plecarea lui Ciorcârlan din funcția de conducere de la SRI, iar propunerea ar fi ajuns deja pe masa președintelui Klaus Iohannis, cel care poate face această schimbare.

Înlăturarea lui Ciorârlan, care a fost menționat în dese rânduri drept un apropiat al generalului Florian Coldea, ar avea legătură cu o iminentă convocare a generalului la DNA, pentru audieri în dosarul generalilor Coldea și Dumbravă.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *