‘Nu aștept cartea și nu cred că o să citesc’

Fostul premier PSD Mihai Tudose a declarat duminică, la Prima News, că nu este interesat să citească volumul autobiografic “Un ostaş în slujba ţării” pe care îl va lansa liderul PNL Nicolae Ciucă.

Realizator: – Așteptați cu entuziasm lansarea cărții?

Mihai Tudose: – Nu. Nu o aștept și nu cred că o să citesc.

– Dacă vi-o trimite cu autograf?

– Nu am spus că nu o primesc, am spus că nu o să o citesc.

– Un ostaș în slujba țării. Cum vă sună titlul?

– Titlul e frumos.

– Dar n-aveți o curiozitate să știți totul despre dl Ciucă?

– Nu, nu.

– Și nu vreți să aflați?

– Nu.

– Poate sunteți în postura de a-l vota.

– Dar poate am cărți mai bune, poate nu știu…E dreptul dânsului să scrie o carte, care e problema, nu sunt eu obligat să o citesc, cum nu am citit-o nici pe a lui Dăncilă.

– Dar ale dlui Iohannis le-ați citit?

– Nu

– A furat startul?

– Fiecare își joacă cartea, are dreptul să-și dorească să fie Președinte, succes.

Tudose a precizat că din punctul său de vedere candidatul PSD la Președinție trebuie să fie liderul formațiunii, premierul Marcel Ciolacu.

„Paginile acestei cărţi sunt despre mine”

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă îşi lansează în luna iunie cartea “Un ostaş în slujba ţării”, care va apărea la editura RAO. El precizează că toate încasările vor fi donate către iniţiative caritabile. El afirmă că în carte sunt gândurile sale despre ce a însemnat tranziţia de la om de armată la om politic.

”Paginile acestei cărţi sunt despre mine. Nu despre funcţiile pe care le-am ocupat, nu despre imaginea mea publică, nu sunt bilanţ şi nici program electoral. Sunt gândurile mele despre ce a însemnat tranziţia de la om de armată la om politic. Sunt despre viaţa mea, cea din spatele pupitrului, a microfonului sau a televizorului”, spune Nicolae Ciucă în postarea pe site-ul oficial.

Preşedintele PNL răspunde şi la întrebarea ”De ce o carte despre Nicolae Ciucă?”. ”Pentru că s-a vorbit mult despre faptul că “nu sunt din filmul acesta”, al politicii româneşti. Şi e adevărat. Nu sunt un om politic tipic. Şi veţi vedea în această colecţie de gânduri şi poveşti de viaţă care e crezul meu. Sunt un om cât se poate de simplu, cu credinţă şi frică de Dumnezeu. Îmi iubesc ţara şi nu uit nicio clipă că jurământul pe care l-am depus, ca ostaş în slujba României, e să îmi apăr patria. Şi asta nu se face doar cu arma în mână. Se face cu inima curată şi cu gândul că după noi rămân doar lucrurile bune pe care le-am făcut. Oriunde ne-am afla şi oricât de tulburi ar fi vremurile pe care le trăim”, arată Ciucă.

Şi preşedintele Klaus Iohannis şi-a lansat până în prezent trei cărţi, ”Pas cu Pas”, ”Primul pas” si „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *