Sfidare totală la final de mandat. Iohannis tratează un jurnalist ‘cu spatele’ când este întrebat despre costurile deplasărilor sale externe VIDEO

Președintele Klaus Iohannis a ignorat total un jurnalist atunci când l-a întrebat insistent despre petiția prin care 40.000 de români i-au cerut să desecretizeze costurile deplasărilor sale externe.

La insistențele jurnalistului, șeful statului a răspuns doar cu un simplu „mulțumesc”.

Reamintim că deplasările externe ale președintelui Iohannis au stârnit controverse în spațiul public, în contextul în care Administrația Prezidențială a secretizat costurile din bani publici care includ zboruri cu avioane private de lux.

Costurile deplasărilor lui Iohannis sunt ținute la secret, deși sunt din bani publici

Jurnaliștii de la Libertatea au solicitat informații detaliate despre costurile deplasărilor lui Iohannis, inclusiv privind turneul de luna trecută din Africa. Administrația Prezidențială a răspuns că niciuna dintre aceste informații „nu poate fi comunicată, fiind exceptate de la accesul liber al cetăţenilor”.

Asta deși Iohannis a spus, în timpul vizitei în Capul Verde, că va instrui Biroul de presă să dea o informare despre costurile turneului în Africa.

La întrebarea privind costurile defalcate privind transportul cu aeronava oficială, în turneul prezidenţial, Administraţia Prezidenţială a transmis că „detalierea cheltuielilor necesare pentru aceste deplasări externe, pe destinaţii, perioade şi categorii, nu este posibilă, întrucât această operaţiune poate genera situaţii de încălcare a prevederilor legale referitoare la protecţia informaţiilor clasificate, deoarece o parte consistentă dintre datele şi informaţiile solicitate de dumneavoastră sunt clasificate”.

 

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *