‘Aici e o lecție de practici proaste’

Este așteptat un verdict în controversatul dosar al afacerii Roșia Montană. O decizie nefavorabilă României în procesul cu Gabriel Resources ar putea face ca țara noastră să piardă miliarde de dolari.

În ultima vreme, politicienii au încercat să paseze responsabilitatea de la unii la alții în cazul unui eșec  în instanță.

Senatorul PNL de Buzău Vlad Mircea Pufu este de părere că tot ce se întâmplă nu e altceva decât o lecție despre cum ar trebui, de fapt, să funcționeze democrația, iar puterea și opoziția trebuie să aibă un plan comun atunci când vine vorba de proiecte foarte importante pentru țară.

Întrebat, la Realitatea Zilei de la Realitatea Plus, cine este vinovat pentru tot ce se întâmplă cu Roșia Montană, senatorul liberal a explicat că sunt necesare politici predictibile pe mai mulți ani, indiferent de partidul aflat la putere la un anumit moment.

”Eu nu stabilesc vinovății, nu este rolul meu, nu am cunoștință îndeaproape despre acest caz, dar pot să vă spun că trebuie să înțelegem odată pentru totdeauna că a fi la putere sau în opoziție înseamnă să-ți asumi responsabilități. Nu trebuie să mai interpretăm că politica e un război între opoziție și putere, adică ce construiește puterea bine să vină automat opoziția în momentul în care câștigă puterea și să demoleze cu orice preț.

Aici e o lecție de practici proaste. În primul rînd nu s-a făcut o politică predictibilă pe mai mulți ani, atât timp cât era vorba de un proiect de țară. Eu definesc acest proiect Roșia Montană ca pe un proiect de țară, și ar fi trebui pasată responsabilitatea, cu bune și cu rele, de la unul la celălalt. Așa am fi avut o formă predictibilă, atât în momentul în care am angajat acest proiect, cât și când l-am dezangajat”, a declarat senatorul PNL Vlad Mircea Pufu la Realitatea Plus.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *