Discuții cruciale pentru Schengen – Iohannis, la masă cu Nehammer și Denkov: ‘Mai e de discutat’ (VIDEO)

Președintele Klaus Iohannis a avut o discție cu premierul bulgar și cancelarul austriac, la finalul Consiliului European de joi, 14 decembrie. Discuția a fost convocată de Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, însă nu s-a ajuns la niciun rezultat în privința aderării României la Spațiul Schengen, anunță președintele Iohannis.

„Negocierea pe Schengen rămâne complicată. Am încheiat acum 4 minute o întâlnire informală la care ne-a invitat doamna von der Leyen, președinta Comisiei. Au participat cancelarul austriac, premierul bulgar și eu. A fost o discuție bună, într-o atmosferă pozitivă, dar am putut cu toții să vedem că mai este mult de negociat până să ajungem la o concluzie care este satisfăcătoare pentru toate părțile. Nu pot să-mi imaginez o decizie care este satisfăcătoare pentru o parte și complet nesatisfăcătoare pentru altă parte. Nu vreau să intru în detalii, suntem în negocieri, suntem în discuții, mai e de discutat”, a declarat Iohannis.

Întrebat dacă exclude un Consiliu European extraordinar până la finalul anului pentru aderarea la Schengen, Klaus Iohannis a răspuns: „Nu exclud nimic. Negocierile merg mai departe, toată lumea este foarte implicată și, sigur, la un moment dat, dacă dintr-o dată se arată o soluție, ea poate fi pusă în termeni formali, dar mai avem de discutat până atunci.”

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *