VIDEO Dragnea ar vrea înapoi în PSD? Marcel Ciolacu: ‘M-ați lăsat mască!’

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a avut o reacție neașteptată când a fost întrebat ce părere are dacă fostul șef al partidului, Liviu Dragnea, ar dori să revină în PSD.

Întrucât lui Liviu Dragnea i-a expirat interdicția de a fi ales în funcții publice, președintele PSD a fost întrebat dacă există posibilitatea de a fi reprimit în partid. După câteva momente de tăcere, Marcel Ciolacu a răspuns scurt: ‘M-ați lăsat mască!’. „Nu știu ce disponibilitate am, dar nu prea cred că o am, dar nu eu decid acest lucru. Nu președintele partidului. Și nici n-am auzit că domnul Dragnea și-ar dori să reintre în partid“, a răspuns Marcel Ciolacu.

Interdicțiile stabilite în sentința definitivă în cazul lui Liviu Dragnea au expirat pe 15 iulie 2024. Prin urmare, fostul șef al PSD poate candida și poate fi numit în funcții publice.

Conform sentinței de condamnare, pronunțate pe 27 mai 2019 de către ICCJ, Liviu Dragnea avea mai multe interdicții valabile până în iulie 2024.

Lui Dragnea îi erau interzise următoarele drepturi

 

* dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice

* dreptul de a ocupa o funcție implicând exercitiul autorității de stat

* dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit în dosar – președinte al Consiliului Județean Teleorman și președinte al PSD Teleorman

Interdicțiile au fost valabile până la data de 15 iulie 2024.

Liviu Dragnea a fost eliberat condiționat din închisoare pe 15 iulie 2021.

„Îi urez multă sănătate domnului Liviu Dragnea. A fost o perioadă grea și cu siguranță acum are nevoie de liniște. Nu voi comenta declarațiile domniei sale. Este o persoană privată și are tot dreptul să își exprime opinii personale”, a transmis atunci actualul președinte al PSD, Marcel Ciolacu.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *