Eurostat le dă peste nas pesediștilor, care se laudă că Ciolacu a redus inflația la jumătate

Cele mai mari rate anuale ale inflației au fost înregistrate în Belgia și România. Asta potrivit cifrelor prezentate de Eurostat. Asta nu îi împiedică însă pe pesediști să se laude cu performanțele premierului Marcel Ciolacu. În viziunea deputatului Marian Rasaliu, ‘inflația s-a redus la jumătate de când domnul Ciolacu a preluat mandatul de premier’.

 

„De la 10,3, s-a ajuns la 4,9. (…) Ne lăudăm cu scăderea inflației, nu cu inflația. Dacă anul trecut era 10,3%, iar în termen de un an și jumătate s-a ajuns la 4,9, eu cred că sunt niște progrese făcute de guvern“, a declarat Deputatul PSD, Marian Rasaliu, la „Bună, România!”,  pe B1 TV.

Potivit Eurostat însă, cele mai mari rate anuale ale inflației au fost înregistrate în Belgia și România.

Potrivit biroului de statistică al Uniunii Europene, rata anuală a inflației din zona euro a fost de 2,5% în iunie 2024, în scădere de la 2,6% în mai. Cu un an mai devreme, rata era de 5,5%. Inflația anuală a Uniunii Europene a fost de 2,6% în iunie 2024, în scădere de la 2,7% în mai. Cu un an mai devreme, rata era de 6,4%, potrivit cifrelor publicate de Eurostat.

Cele mai scăzute rate anuale au fost înregistrate în Finlanda (0,5%), Italia (0,9%) și Lituania (1,0%). Cele mai mari rate anuale au fost înregistrate în Belgia (5,4%), România (5,3%), Spania și Ungaria (ambele 3,6%). Comparativ cu mai 2024, inflația anuală a scăzut în 17 state membre, a rămas stabilă într-un stat și a crescut în nouă state, potrivit Mediafax.

În iunie 2024, cea mai mare contribuție la rata anuală a inflației din zona euro a venit din partea serviciilor (+1,84 puncte procentuale). Urmează alimentele, alcoolul și tutunul (+0,48 pp), bunurile industriale (+0,17 pp) și energia (+0,02 pp).

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *