`Premierul caută prea des vinovați în curtea PNL`

Senatorul liberal Liviu Brătescu arată că premierul Marcel Ciolacu își pierde busola politică odată ce se apropie alegerile prezidențiale și aceasta ar fi un semnal că nu face față presiunii, adică riscului că ar putea să piardă totul.

„Este tot mai clar că Marcel Ciolacu începe să rateze abordările diplomatice care sunt caracteristice unei alianțe de guvernare. În locul dialogului, premierul se arată iritat. În loc de explicații consistente, aruncă vina tot mai des pe PNL sau pe miniștrii PSD. Nerăbdarea începe să-și facă loc, probabil se și vedea președinte deja dacă îi funcționa tipul de șantaj pe care l-a încercat pentru organizarea prezidențialelor în septembrie”, a declarat senatorul liberal Liviu Brătescu.

Liviu Brătescu crede că este ilustrativ exemplul acestor zile, în care premierul Marcel Ciolacu a pasat pisica în curtea ministrului Cătălin Predoiu și a PNL în cazul nemulțumirilor publice privind ordonanța antidrog.

„Cum funcționează solidaritatea guvernamentală și de ce premierul Ciolacu dă vina pe PNL pentru decizii ale guvernului? Nu scoate o vorbă despre responsabilitatea ministrului Rafila în condițiile în care IML este în curtea Ministerul Sănătății, dar s-a grăbit să acuze că Predoiu ar fi pus căruța înaintea cailor. Or, să fim serioși, de modul în care a arătat prima formă a ordonanței este responsabil tot guvernul nu doar ministru. Sau cumva dl. Ciolacu, cu gândul la candidatura la prezidențiale, nu a mai citit textul ordonanței?”, a completat Liviu Brătescu.

Pe lângă pasarea responsabilității în curtea unui ministru PNL, Liviu Brătescu spune că este discutabilă și declarația premierului care a minimalizat perioada de două zile în care un șofer nevinovat ar putea să rămână fără permis.

„Într-o zi dl. Ciolacu zice că nu contează dacă stă cineva două zile fără permis. Ba da, contează foarte mult, contează dacă cineva care câștigă existența din șofat pierde două zile, oamenii contează. Principiul de bază al unui act normativ trebuie să plece de la premisa că nu vom pedepsi oameni nevinovați”, a adăugat Liviu Brătescu.

Senatorul liberal conchide că „nu așa trebuie să funcționeze un guvern expresie a unei coaliții”.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *