Decizia din 2016 de interzicere totală a vânătorii de urși a fost eronată

Deputatul Csoma Botond (UDMR) a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea proiectului de lege privind urşii, că acea decizie din 2016, de interzicere totală a vânătorii, a fost o decizie eronată, pentru că nici atunci specia de urs brun din România nu a fost în pericol de extincţie. El a arătat că este nevoie de o campanie de educare şi informare a cetățenilor, cum există în SUA şi Canada, unde există o populaţie mare de urşi, conform News.ro.

Deputatul Csoma Botond a declarat în plen că relaţia om-urs este o relaţie complexă şi în acelaşi timp o relaţie foarte complicată şi trebuie să avem o relaţie holistică.

”Pe de o parte avem nevoie de acest proiect de lege care prevede cote de prevenţie pentru un managament mai eficient al populaţiei de urşi din România. Credem, totodată, că acea decizie din 2016, de interzicere totală a vânătorii, a fost o decizie eronată, pentru că nici atunci specia de urs brun din România nu a fost în pericol de extincţie”, a arătat deputatul.

Csoma Botond a precizat că ”viaţa omului trebuei să aibă prioritate dar asta nu înseamnă că vor să creeze o atmosferă împotriva urşilor”.

Deputatul UDMR a mai spus că problema urşilor trebuie rezolvată şi prin educaţie.

”Observ că publicul din România în foarte mutle cazuri este neinformat, nu ştie cum să se comporte când apare o situaţie mai primejdioasă în pădure. Acest proiect de lege nu reprezintă o soluţie magică, nu poate garanta nimeni că asemenea incidente şi tragedii nu pot apărea în viitor. Avem nevoie de educare, să ştim cum să ne comportăm în asemenea situaţii. Cred că trebuie să avem o campanie de educare şi informare, cum există în SUA şi Canada, unde există o populaţie mare de urşi”, a completat Csoma Botond.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *