Cu cât s-au micșorat prețurile la alimente și energie după scăderea inflației

Măsurile PSD de plafonare a prețurilor la energie și de limitare a adaosului comercial la alimentele de bază continuă să producă efecte pozitive, spune, luni, Marius Constantin Budăi, scrie Mediafax.

Conform datelor INS, politicile Guvernului condus de Marcel Ciolacu au avut un impact major asupra scăderii inflației, înregistrând o inflație generală de 4,9% în luna iunie 2024 față de 10,3% în luna iunie 2023.

Budăi spune că cele mai mari scăderi de prețuri la alimente sunt la produsele incluse în lista alimentelor de bază la care Guvernul a limitat adaosul comercial la cel mult 20%.

Social-democratul arată câteva dintre cele mai semnificative reduceri, în iunie 2024 față de iunie 2023

Astfel, la alimente, prețul pentru făină a scăzut cu 32%, la mălai -26%, la ulei -16%, la unt -16%, la zahăr -12,5%, la legume -7%/.

În privința energiei, avem la gaze -10,5%, la energie electrică -4,7%, la energie termică -1%.

„Și dacă tot vorbim de energie, să nu uităm cine a făcut acea liberalizare sălbatică a prețurilor: PNL. Trebuie să continuăm implementarea politicilor guvernamentale bine gândite care să aibă un impact pozitiv asupra economiei și asupra vieții de zi cu zi a cetățenilor români”, arată, pe Facebook, Marius Constantin Budăi.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *