China reprezintă o amenințare pentru Europa

În timpul summitului de trei zile de la Washington, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a vorbit despre amenințarea Chinei la adresa securității europene.

Printre subiectele discutate pe parcursul celor trei zile de summit-ul NATO, liderii celor 32 de state membre au lansat și un apel către China, invitată să nu sprijine Rusia în războiul din Ucraina.

Secretarul Alianței, Jens Stoltenberg a declarat că sprijinul Chinei crește amenințarea pe care Rusia o reprezintă pentru securitatea euro-atlantică. Printre acuzațiile la adresa Beijingului se numără și aceea de a furniza dispozitive cu „dublă utilizare”, adică civile, dar convertibile în scopuri militare.

Potrivit secretarului general adjunct al NATO, Mircea Geoană, intervievat la Washington de Euronews, China reprezintă o amenințare pentru Europa.

O mare parte din reconstituirea forțelor armate ruse va avea loc prin China”, spune Geoană, potrivit căruia China este deci un important „facilitator” al războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Și dacă Beijingul ajută Moscova din punct de vedere militar, a adăugat diplomatul, care a fost ambasador al României în SUA și ministru de Externe, atunci ea reprezintă o amenințare la adresa securității internaționale, dar mai ales la adresa securităţii europene

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *