‘Portretul viitorului Președinte al României’

Dan Voiculescu a lansat o provocare pe blogul său, invitând cetățenii români să dezbată necesitatea modificării Constituției și să contureze portretul ideal al viitorului Președinte al României.

„Prima întrebare este dacă trebuie modificata Constituția? Experiența ultimilor 33 de ani ne-a demonstrat, fără tăgadă, că o conducere bicefală nu a dat rezultate bune,” a afirmat Voiculescu, subliniind că poporul român, deosebit de inteligent și încercat de-a lungul istoriei, merită mai mult decât a primit până acum de la liderii săi. El a enumerat președinții Iliescu, Constantinescu, Băsescu și Iohannis, observând că toți acești lideri au fost votați de cetățeni, dar nu au reușit să îndeplinească așteptările.

Voiculescu se întreabă dacă românii au greșit de fiecare dată în alegerea președinților, dacă au fost manipulați sau dacă au fost nevoiți să aleagă „pe cel mai potrivit dintre cei nepotriviți”. El face apel la reflecție asupra portretului ideal al viitorului președinte și subliniază importanța unor sentimente interumane mai bune, așa cum erau pe vremea bunicilor și străbunicilor.

„Nu vreau să politizăm, îmi doresc ca acest popor minunat să revină la sentimente interumane mai bune, dar pentru asta trebuie să ducă o viață mai bună și asta depinde și de viitorul nostru Președinte,” a continuat Voiculescu.

Voiculescu a anunțat că așteaptă comentariile publicului pe blogul său până la 1 august, după care va încerca să formuleze concluzii pe care le va face publice. În final, el a promis că va reveni cu câteva criterii esențiale pentru funcționarea corectă a sistemului politic.

Postarea integrală a lui Dan Voiculescu de pe blogul său:

”Prima întrebare este dacă trebuie modificata Constituția?

Experiența ultimilor 33 de ani ne-a demonstrat, fără tăgadă, că o conducere bicefală nu a dat rezultate bune.

Poporul român, un popor desebit de inteligent genetic, prea mult încercat în istoria sa, care ocupă un teritoriu așezat la răscruce de vânturi, dar binecuvântat cu bogății naturale imense, merită definitiv mai mult decât a primit până acum de la Iliescu, Constantinescu, Băsescu și Iohannis.

Și, paradoxal, toate aceste personaje au fost votate de noi, de cetățenii români.

Oare, de fiecare dată am greșit, am fost manipulați, am fost nevoiți să alegem pe cel mai potrivit dintre cei nepotriviți, sau câte puțin din toate?

Vă invit să ne gândim bine care este portretul ideal al viitorului nostru Președinte .

Nu vreau sa politizăm, îmi doresc ca acest popor minunat să revină la sentimente interumane mai bune, așa cum era pe vremea bunicilor și străbunicilor noștri, dar pentru asta trebuie să ducă o viață mai bună și asta depinde și de viitorul nostru Președinte.

Aștept comentariile voastre pe acest blog până la 1 august, când vom încerca să avem unele concluzii, pe care, evident, le vom face publice.

Revin cu câteva criterii căci, fără ele, nimic nu poate funcționa corect.”

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *