‘Adevărata cotă unică ar fi o mărire de taxe’ / Premierul spulberă zvonurile cu privire la creșterea TVA

Premierul Marcel Ciolacu se declară adeptul impozitării progresive, dar nu exclude nici menținerea cotei unice. „Adevărata cotă unică ar fi o mărire de taxe”, avertizează premierul. „Când ai o creștere economică mare, nu vii cu taxe noi, pentru că împovărezi zona economică și vine un revers”, a subliniat Ciolacu.

„Eu nu am exclus menținerea cotei unice, fiindcă este un instrument mult mai ușor de colectat, dar trebuie toate puse pe masă să vedem cum e…Dacă am introduce acum adevărata cotă unică, pentru că acum avem vreo 55 de excepții la cota unică, deci noi nu mai avem cotă unică, în acest moment ar fi o mărire de taxe, iar un lucru rău. Când ai o creștere economică mare, nu vii cu taxe noi, pentru că împovărezi zona economică și vine un revers. Am văzut că am pornit modest cu 1,8%, 2,2%. Eu am zis că ne încadrăm peste 3%. Deja se stabilizează o creștere economică în România între 3,2-3,4%. Cred că va fi cea mai mare creștere economică din România. E prematur să vii cu măriri de taxe”, a spus Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă.

Premierul Marcel Ciolacu a comentat și zvonurile legate de creșterea TVA începând de anul viitor. „Este exclus pentru că este total incorect”, a spus el.

„Când am preluat funcția de premier toți specialiștii mi-au cerut să măresc TVA. Era ușor de implementat, dar incorect. (…) Valoarea inflației era cu două cifre”, a explicat premierul Marcel Ciolacu.

Șeful Guvernul a dat asigurări că măsura nu se va aplica nici anul viitor.

„Este exclus ca TVA să se mărească, este total incorect ca într-o societate civilizată o povară să fie egală pentru toată lumea, bogați și săraci”, a precizat Ciolacu.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *