Proiect comun între România și Ungaria

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță faptul că s-a aprobat memorandumul între România și Ungaria pentru a se reface legătura feroviară între Timișoara și Szeged. Pe termen lung este în plan și construcția unei linii feroviare de mare viteză între București și Budapesta, proiect convenit între premierii Marcel Ciolacu și Viktor Orban.

”Undă verde pentru restabilirea legăturii feroviare între Timișoara și Szeged!

Guvernul a aprobat astăzi memorandumul, semnat între Ministerul Transporturilor și Infrastructurii din România și Ministerul Afacerilor Externe și Comerțului din Ungaria, care are ca scop asigurarea unui trafic feroviar internațional fluent între cele două țări.

Refacerea acestei legături feroviare va asigura dezvoltarea economică a județului Timiș, cu impact pozitiv pentru întreaga regiune.

Demersul a fost convenit în cadrul întrevederii din luna septembrie a anului trecut (2023) pe care am avut-o la Timișoara cu ministrul afacerilor externe și comerțului exterior din Ungaria, Péter Szijjártó.”, scrie Sorin Grindeanu.

Marcel Ciolacu și Viktor Orban vor linie de mare viteză București-Budapesta

Premierii Marcel Ciolacu și Viktor Orban au avut o întâlnire la București, în cadrul căreia au discutat proiectul unei linii feroviare de mare viteză care să lege Bucureștiul de Budapesta.

„Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că, în ansamblul relațiilor româno-ungare, partea română își dorește să mențină o abordare deschisă, pozitivă, constructivă și concentrată pe proiecte concrete în beneficiul cetățenilor din cele două state. Premierul Ciolacu a salutat susținerea manifestată de guvernul maghiar pentru eforturile României de aderare la spațiul Schengen. De asemenea, și-a exprimat speranța că Ungaria va continua să fie un aliat al țării noastre în această privință.

Cei doi premieri au discutat despre inițierea unui proiect comun de infrastructură. Acesta ar trebui să aibă un impact economic semnificativ pentru ambele țări. De asemenea, premierul roman a subliniat necesitatea intensificării investițiilor companiilor românești în Ungaria”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *