Ce se întâmplă cu permisele deja suspendate în baza OUG 84? Marcel Ciolacu pasează cartoful fierbinte la MAI și Ministerul Justiției

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, întrebat ce se întâmplă cu permisele deja suspendate în baza Ordonanței 84, că „e rostul Ministerului de Interne și Ministerului Justiției să găsească o soluție”, el precizând că modificarea se referă la faptul că în maximum 72 de ore să fie dat răspunsul de la IML. În cazul în care statul român nu se încadrează în termen, permisul urmează să fie restituit până când vor fi gata rezultatele analizei, a punctat premierul.

„Cred că e rostul MAI și Ministerului Justiției să găsească o soluție. Eu voi veni cu o modificare așa cum am anunțat la ordonanță, în maxim 72 de ore să fie răspunsul dat de la INML și în cazul în care statul român nu se încadrează va restitui după această perioadă permisul, urmând ca după rezultatele finale să pună în aplicare legea. Laboratoarele eu cred că este corect să rămână la INML. De aceea am avut ședința comună și am vorbit și cu dl ministru al Sănătății, care a informat o parte din presă, că avem un program deja semnat cu Banca Mondială de aproximativ 40 de milioane de euro pentru cele șase centre regionale și cele 22 sau 24 de zone din țară, astfel încât să putem acoperi eficient cu aparatură nouă”, a spus Ciolacu.

Ordonanța de Urgență nr. 84, adoptată de Guvernul României pe 28 iunie și publicată în Monitorul Oficial, a introdus noi reglementări privind verificarea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan. Iar cei care refuză testarea rapidă antidrog, rămân fără permis. Această măsură controversată a generat reacții puternice în rândul populației și al specialiștilor, având în vedere că statul nu are capacitatea de a procesa rezultatele testelor biologice în 48-72 de ore, iar așteptarea poate dura și mai mult de un an.

 

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *