‘Când mă duc la Bruxelles, ăsta e primul lucru pe care mi-l spun’

Marcel Ciolacu spune că nu se lasă înduioșat de toate dificultățile care vin în cadrul procesului de digitalizare și că va continua procesul, la fel și proiectele pe infrastructură, chiar dacă este un an electoral și ar crea disconfort.

„Am observat că inflația scade mai rapid decât erau toate prognozele. Cum și creșterea economică este mai mare decât se prognoza la începutul anului, nu poate să scadă inflația decât dacă anumite efecte nu există și în zona consumului și a alimentelor. Domnul ministru al agriculturii mi-a cerut să discutăm astăzi despre mai multe domenii. Știu că am avut întâlniri cu domnul ministru Boloș și cu e-Transport și am făcut modificările respective. Normal că după 30 de ani de promisiuni, de incapacitatea unui stat să facă ordine și să facă digitalizarea la ANAF, sunt lucruri care deranjează.

Dar am văzut disponibilitatea să venim și să facem modificările întotdeauna după ce avem discuțiile. Sunt discuții înainte de promovarea ordonanțelor, într-o transparență, sunt discuții cu cei interesați. După aceea, când se pune în aplicare, avem probleme tehnice, neconcordanțele unde, în urma acestor discuții, am venit cu modificările. Nu pot să anulez absolut tot. Din punctul meu de vedere, este un pas imens cu adevărat. Suntem în faza când se reglează absolut toate aceste lucruri“, a afirmat Marcel Ciolacu.

Ciolacu: Niciodată nu s-a întâmplat acest lucru în istoria postdecembristă

 

Șeful Executivului a spus că în acest moment, România are cea mai mare inflație din Uniunea Europeană.

„Eu m-am săturat. De 30 și de ani vin miniștri, promit în fața dumneavoastră și spun că fac digitalizare. Nu pot să ridic din umeri, premier al României, și să mă uit că avem cea mai mare inflație din România, când mă duc la Bruxelles e primul lucru pe care mi-l spun, că avem cel mai mare gap de TVA. Dacă doriți un prim-ministru incapabil și tot timpul să ies din acea logică că avem nu știu ce alegeri – cum a fost ministrul transporturilor, care și-a asumat că ne dorim să avem autostrăzi sau le amânăm încă un an de zile, pentru că deranjăm într-un an electoral.

Este cazul să fim responsabili, să înțelegem că atunci când te implici într-un guvern, trebuie să îți asumi lucruri și bune și rele, mai ales lucruri promise de toată lumea. Toată lumea a spus că se fac autostrăzi de 33 de ani, iar când în sfârșit se fac: avem 750 de kilometri în lucru de drumuri expres și autostrăzi. Să găsim tot timpul să intrăm cumva în acea logică de întârziere. Domnul Boloș, am făcut o socoteală și, până la sfârșitul lunii trecute, în investiții publice, s-au plătit 47 de miliarde de lei. Niciodată nu s-a întâmplat acest lucru în istoria postdecembristă. Peste un milion de euro pe lună“, a mai spus Ciolacu.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *