Prezență de peste 70% la urne

Autoritatea Electorală Permanentă anunţă, duminică seară, că secţiile de votare din Costineşti, unde s-a reluat scrutinul pentru alegerea primarului, au fost închise la ora 22.00. La închiderea urmelor, prezenţa a fost de 73,5%.

”Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că votarea în cele două secţii de votare deschise cu ocazia organizării alegerilor pentru funcţia de primar la nivelul Circumscripţiei electorale nr. 29 – Costineşti, judeţul Constanţa, s-a încheiat duminică, 7 iulie 2024, la ora 22.00”, a transmis, duminică seară, AEP.

Instituţia precizează că, după închiderea secţiilor de votare, are loc activitatea de numărare a voturilor, de consemnare a acestora în procesele-verbale şi de efectuare a operaţiunilor de centralizare a rezultatelor votării, activitate de competenţa exclusivă a birourilor electorale de circumscripţie locală şi judeţeană.

Anularea alegerilor din data de 9 iunie 2024, organizate în Circumscripţia electorală nr. 29 Comuna Costineşti, pentru funcţia de primar, şi repetarea acestora, în data de 7 iulie 2024, a fost dispusă conform Hotărârii Biroului Electoral Central nr. 394 H/25.06.2024.

Potrivit datelor transmise în timp real, la închiderea secţiilor de votare prezenţa a fost de 73,5%. Au votat 2.125 de persoane, dintre care 45 pe liste suplimentare.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *